עוואמה
ביסים של בצק מטוגן בתוך רוטב סוכר ולימון. מתכון למתקדמים, אבל שווה את ההשקעה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
לבלילה:
2 כוסות קמח
כף שמרים יבשים
קורט מלח
רבע כפית סוכר
תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה
3 כוסות מים (פושרים)
לרוטב:
כוס סוכר
3/4 כוס מים
מיץ מרבע לימון
גרידה מחצי לימון
3 יחידות הל שלמות
לטיגון:
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1 הבלילה: מערבבים יחד את המוצרים היבשים ואת תפוח האדמה המעוך ומוסיפים את המים בהדרגה, עד שמקבלים בלילה כמעט נוזלית, בערך במרקם של דייסת תינוקות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים חצי שעה.
2 רוטב: מרתיחים את החומרים ביחד כרבע שעה ומקררים במקרר.
3 מרתיחים שמן ומתחילים לקרוץ בעזרת כפית חתיכות מהבצק. שימו לב: הבצק אמור להיות רך מאוד, ואי אפשר לקרוץ ממנו כדורים ביד. הדרך לעשות זאת היא או בעזרת שתי כפיות, או כמו שסלמה עשתה בתכנית: מחזיקים חופן של בצק ביד ומוציאים ממנו עיגולים בין האצבעות. מכניסים לשמן החם ומטגנים עד להתייצבות הכדורים. מוציאים ומצננים.
4 מטגנים את כל הכדורים שוב להזהבה וישר מכניסים לתוך הרוטב הקר. מערבבים ומשרים 5 דקות. מסננים ומגישים.
>> שימו לב: המתכון אושר ונבדק על ידי סלמה. דרושה מיומנות בהכנתו
המתכון פורסם לראשונה בדמצבר 2012
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!