תמונת AVI׃ mako

עוואמה

ביסים של בצק מטוגן בתוך רוטב סוכר ולימון. מתכון למתקדמים, אבל שווה את ההשקעה

סלמה פיומי | מאסטר שף | פורסם 12/03/24 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 1810 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (4 מנות):

לבלילה:

2 כוסות קמח

כף שמרים יבשים

קורט מלח

רבע כפית סוכר

תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה

3 כוסות מים (פושרים)

לרוטב:

כוס סוכר

3/4 כוס מים

מיץ מרבע לימון

גרידה מחצי לימון

3 יחידות הל שלמות

לטיגון:

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1 הבלילה: מערבבים יחד את המוצרים היבשים ואת תפוח האדמה המעוך ומוסיפים את המים בהדרגה, עד שמקבלים בלילה כמעט נוזלית, בערך במרקם של דייסת תינוקות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים חצי שעה.

2 רוטב: מרתיחים את החומרים ביחד כרבע שעה ומקררים במקרר.

3 מרתיחים שמן ומתחילים לקרוץ בעזרת כפית חתיכות מהבצק. שימו לב: הבצק אמור להיות רך מאוד, ואי אפשר לקרוץ ממנו כדורים ביד. הדרך לעשות זאת היא או בעזרת שתי כפיות, או כמו שסלמה עשתה בתכנית: מחזיקים חופן של בצק ביד ומוציאים ממנו עיגולים בין האצבעות. מכניסים לשמן החם ומטגנים עד להתייצבות הכדורים. מוציאים ומצננים.

4 מטגנים את כל הכדורים שוב להזהבה וישר מכניסים לתוך הרוטב הקר. מערבבים ומשרים 5 דקות. מסננים ומגישים.

>> שימו לב: המתכון אושר ונבדק על ידי סלמה. דרושה מיומנות בהכנתו

 המתכון פורסם לראשונה בדמצבר 2012

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!