עוגת שוקולד פאדג'ית ללא גלוטן
המראה המתבקע הזה של שכבת העוגה העליונה עושה לנו את זה בקטע אחר. בפנים היא פאדג'ית ועשירה - שילוב של שוקולד מריר וקמח שקדים שעובד מדהים גם לא בפסח. אם יש עוגה ששווה את הפירורים - זאת העוגה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
200 גרם שוקולד מריר
230 גרם חמאה
4 ביצים
כוס סוכר (200 גרם)
כוס קמח שקדים/שקדים טחונים (100 גרם)
קורט מלח
50 גרם שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות, סטטי.
2 ממיסים בקערה שוקולד וחמאה בפולסים של 30 שניות במיקרוגל (או בבן מארי) עד המסה מלאה.
3 מפרידים את הביצים - את החלמונים מוסיפים לשוקולד המומס ואת החלבונים שומרים בצד. טורפים היטב את הביצים והשוקולד, מוסיפים את קמח השקדים וטורפים שוב.
4 מקציפים את החלבונים במיקסר עם וו בלון ומתחילים להקציף. מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד קבלת מרנג לבן יציב.
5 מעבירים את המרנג אל בלילת השוקולד ומקפלים בעדינות עד איחוד.
6 יוצקים את הבלילה לתבנית (קוטר 24 ס"מ) משומנת היטב, מפזרים מעל שקדים פרוסים ומכניסים לאפייה כ- 35 דקות. העוגה מוכנה כשהיא מעט רוטטת ונוצר קרום.
7 מוציאים את העוגה ומניחים אותה לצינון בטמפרטורת החדר כ- 30 דקות. מחלצים מהתבנית ופורסים.
* לגרסת פרווה ניתן להמיר את החמאה בנוטורינה (אותה כמות).
לבלוג של עדי - עדיקוש
בתיאבון!