בקלאווה פיסטוק וחלבה
כל בקלאווה שנקרית בדרכנו היא מבחינתנו מתנת אל, אבל אחת כזו - עם המון פיסטוקים וחיזוק לא צפוי של טחינה גולמית? זה כבר סיפור בפני עצמו. אה, והיא פרווה, אז עופו על זה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 חבילת בצק פילו, מופשרת במקרר (המתכון דורש 14 דפים)
שמן להברשת הדפים
חופן פיסטוק טחון (לעיטור)
סירופ מייפל (רצוי טבעי)
למלית:
1 כוס סוכר
כוס וחצי פיסטוק טחון גס
1 כוס טחינה גולמית
אופן ההכנה:
1 מערבבים את מרכיבי המלית ומחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מברישים דף פילו בשמן, מניחים עליו דף נוסף ומברישים גם אותו.
3 מניחים בקצה הדפים שורה של מלית ומגלגלים (ראו בסרטון). מעבירים את הגליל לתבנית משומנת.
4 ממשיכים כך עם כל כמות דפי הפילו והמלית.
5 מברישים את גלילי הפילו במעט שמן ואופים עד הזהבה, כ-20 דקות (תלוי בתנור, תמיד עדיף לא לסמוך על הזמנים ולהסתכל מה מצב הבצק. אם תוציאו את הבקלאוות מהתנור כשהן בהירות מדי - תפסידו את הפריכות).
6 מזלפים מייפל מיד עם היציאה מהתנור, ומפזרים פיסטוק טחון (לא חובה אבל מוסיף). מצננים.
7 חותכים ומגישים.
** הבקלאוות יישמרו בכלי אטום עד ארבעה ימים.