צילום׃ חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

בקלאווה פיסטוק וחלבה

כל בקלאווה שנקרית בדרכנו היא מבחינתנו מתנת אל, אבל אחת כזו - עם המון פיסטוקים וחיזוק לא צפוי של טחינה גולמית? זה כבר סיפור בפני עצמו. אה, והיא פרווה, אז עופו על זה

חנושה (בת חן שמעיה) | mako אוכל | פורסם 23/04/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים :

1 חבילת בצק פילו, מופשרת במקרר (המתכון דורש 14 דפים)

שמן להברשת הדפים

חופן פיסטוק טחון (לעיטור)

סירופ מייפל (רצוי טבעי)

למלית:

1 כוס סוכר

כוס וחצי פיסטוק טחון גס

1 כוס טחינה גולמית

אופן ההכנה:

1 מערבבים את מרכיבי המלית ומחממים תנור ל-200 מעלות. 

2 מברישים דף פילו בשמן, מניחים עליו דף נוסף ומברישים גם אותו.

3 מניחים בקצה הדפים שורה של מלית ומגלגלים (ראו בסרטון). מעבירים את הגליל לתבנית משומנת.

4 ממשיכים כך עם כל כמות דפי הפילו והמלית.

5 מברישים את גלילי הפילו במעט שמן ואופים עד הזהבה, כ-20 דקות (תלוי בתנור, תמיד עדיף לא לסמוך על הזמנים ולהסתכל מה מצב הבצק. אם תוציאו את הבקלאוות מהתנור כשהן בהירות מדי - תפסידו את הפריכות).

6 מזלפים מייפל מיד עם היציאה מהתנור, ומפזרים פיסטוק טחון (לא חובה אבל מוסיף). מצננים.

7 חותכים ומגישים.

לעוד מתכונים מטריפים של חנושה

** הבקלאוות יישמרו בכלי אטום עד ארבעה ימים.