צילום׃ istockphoto

אפונה סינית בסויה וג'ינג'ר

לפעמים כל מה שצריך זו תוספת ירוקה שתקפיץ לנו את הארוחה. נסו אפונה סינית טרייה ורעננה, מתובלת עם טעמים אסייתיים, שמוכנה תוך דקות

רוני מנדלמן | טעימא | פורסם 13/11/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 כפות שמן קנולה

כף וחצי ג'ינג'ר טרי מגורר דק

3-4 בצלים ירוקים שטופים וחתוכים גס (רק החלק הירוק)

2 שיני שום קצוצות

300 גרם אפונה סינית טרייה ונקייה

שתי כפות ברנדי / סאקה

2 וחצי כפות רוטב סויה

כפית וחצי סוכר חום

פלפל גרוס

מעט מלח ים

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן במחבת. מטגנים ג'ינג'ר, בצל ירוק ושום. מוסיפים את האפונה כשהיא חתוכה לחתיכות גדולות וממשיכים לטגן. מוסיפים ברנדי (או סאקה), סויה וסוכר חום.

2 מערבבים כדקה עד שהסוכר מתערבב ברוטב. מוסיפים פלפל שחור וטועמים. אם חסר מלח, מוסיפים בהגשה מעט מלח ים מעל.