צילום׃ דניאל לילה , לאכול טוב יותר

מאפינס קישואים, זיתים וריקוטה

המאפינס האלה בריאים וטעימים בול באותה המידה, שזה מלא. עם קמח כוסמין 70 אחוז, גבינות, ירקות וגרעיני חמנייה - יש מצב שהם אפילו סוגרים לנו ארוחה

זהר לוסטיגר בשן | לאכול טוב יותר | פורסם 05/06/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

שמן לשימון תבנית השקעים

2 ביצים

2 כוסות (250 גרם) קמח כוסמין 70% מלא

1 כף (10 גרם) אבקת אפייה

4 קישואים או זוקיני מגוררים על החלק הגס של הפומפייה וסחוטים היטב

300 גרם גבינת ריקוטה

100 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ

12 זיתים מגולענים וקצוצים

רבע כוס עלי פטרוזיליה קצוצים (או תערובת של שמיר, פטרוזיליה ובזיליקום)

1 כפית מלח

פלפל שחור גרוס

1 כוס גרעיני חמנייה לא קלויים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עם 12 שקעים.

2 טורפים ביצים בקערה גדולה. 

3 מערבבים קמח עם אבקת אפייה ומוסיפים לקערה עם הביצים. מוסיפים קישואים, ריקוטה, גבינת פטה, פטרוזיליה, מלח ופלפל ומערבבים לבלילה אחידה.

4 יוצקים את התערובת לשקעים עד שלושת רבעי מגובהם ומפזרים גרעיני חמנייה.

5 אופים כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש עם פירורים לחים.

6 המאפינס יישמרו במקרר עד 3 ימים או בפריזר עד 3 חודשים. 

המתכון מתוך הספר "לאכול טוב יותר" מאת אשת הקולינריה והשפית זהר לוסטיגר בשן. לרכישת הספר

גיוונים

* אפשר להשתמש בכל גבינה שאוהבים: גרוייר, מוצרלה, בולגרית או צפתית יתאימו כאן. אם משתמשים בגבינות מלוחות אפשר להפחית מכמות המלח במתכון. 

* אפשר לשחק עם עשבי התיבול ולהחליף חלק מהפטרוזיליה בתימין טרי או בטרגון.