עוגת שוקולד דיאטטית
אחרי ששברה את הרשת, רון יוחננוב שלנו פיצח את המתכון של עוגת שוקולד דיאטטית, שלפני הציפוי תהיה שווה לכם 50 קלוריות לפרוסה (ו-90 קלוריות עם הציפוי). הטעם מעולה, המרקם פאדג'י מפנק והמצפון? נשאר צח כשלג
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית בקוטר 22 ס"מ:
2 ביצים
חצי כוס תחליף סוכר לבחירתכם
כפית תמצית וניל
שליש כוס חלב רזה
180 גרם יוגורט
2 וחצי כפות קקאו
3 כפות שיבולת שועל טחונה דק
שלושת רבעי כפית אבקת סודה לשתייה
לציפוי:
70 גרם שוקולד מריר
3 כפות חלב רזה
2 כפות יוגורט רזה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים בקערה את הביצים, תחליף הסוכר והווניל עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את החלב והיוגורט ומערבבים היטב.
3 מוסיפים לקערה את החומרים יבשים (קקאו, שיבולת שועל ואבקת סודה לשתייה) ומערבבים היטב.
4 יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה ואופים כ-30 דקות.
5 בודקים עם קיסם שהעוגה מוכנה, ומוציאים אותה להתקררות.
6 מכינים את הציפוי: ממיסים את החלב יחד השוקולד (אפשר בקערה בחסינת אש בפולסים קצרים במיקרוגל ואפשר בבן מארי). מוסיפים את היוגורט, מערבבים, מצפים את העוגה, פורסים ל-8 חתיכות ומגישים.
רון יוחננוב הוא מרצה ומנחה סדנאות בתחום הבישול והאפייה ובעל הבלוג "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב".
לעמוד האינסטגרם של רון יוחננוב
בתיאבון!