צילום׃ Putthipong Wiriya-apa, ShutterStock

אגרול דפי אורז

אז היה לנו ג'חנון, היה מלאווח והיה את הבורקס הפלאי שהתחיל את הכל. אנחנו מרגישים שהגיע הזמן להשיק את הכוכב החדש בשמי דפי האורז נטולי הגלוטן - האגרול! איך מכינים? כרגיל, ממש ממש בקלות

לידור רז כהן | דיאטת 17 הימים | פורסם 06/09/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 359 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-8 יחידות:

16 דפי אורז

חצי כרוב בינוני, חתוך לרצועות דקות

4 גזרים, מקולפים ומגוררים בפומפייה

כף שמן זית, להקפצה

2 כפות רוטב סויה דל נתרן

3 כפות שומשום

2 ביצים

חצי כוס מים

מלח

פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מקפיצים במחבת את הכרוב והגזר עד לריכוך.

2 מוסיפים רוטב סויה וכף אחת של שומשום ומערבבים.

3 מערבבים בקערה ביצה, חצי כוס מים ותבלינים לפי הטעם.

4 טובלים בקערה שני דפי אורז בכל פעם, עד שהם מתרככים. מוציאים בעדינות ופורסים זה על זה על תבנית ששומנה בתרסיס שמן זית.

5 מפזרים מעט מהשומשום שנותר וכף מתערובת הירקות ומקפלים את השוליים פנימה כמו מעטפה. מגלגלים, וממשיכים כך עם שאר הדפים.

6 טורפים את הביצה שנותרה, מורחים את האגרולים ומפזרים שומשום.

7 אופים בתנור החם כ-15 דקות, או עד השחמה. 

למתכון באינסטגרם

לקבוצת הפייסבוק דיאטת 17 הימים עם לידור רז כהן

לחשבון היוטיוב של קבוצת דיאטת 17 הימים

View this post on Instagram

אגרול מדפי אורז שלמות טעים בטירוף למחזור 2 ❤️ ⬇️ ❤️ שבת נעימה לכולם מצרכים למתכון (8 יחידות) דפי אורז למילוי - 16 יחידות כרוב - 1/2 יחידה בינונית חתוך לרצועות דקות גזר - 4 יחידות בינוניות ללא קליפה מגורד רוטב סויה דל נתרן - 2 כפות תבלינים : מלח ופפריקה מתוקה לפי הטעם. שומשום - 3 כפות. שמן זית - כף לטיגון הירקות ותרסיס לשימון התבנית.. 2 ביצים חצי כוס מים אופן ההכנה 1. במחבת מקפיצים קלות את הכרוב והגזר עם מעט כף שמן זית עד לריכוך. 2. כשהכרוז והגזר מתרככים מקפיצים יחד עם הרוטב סויה וכף שומשום. 3. בסיר / קערית שמים ביצה אחת , חצי כוס מים ותבלינים לפי טעם ומערבבים . 5. שמים כל פעם בבלילה בסיר/הקערית פעם שני דפי אורז יחד עד שמתרככים. 6. מוציאים בעדינות ופורסים על תבנית ששומנה בתרסיס שמן זית. 7. מפזרים שומשום, כף מתערובת הירקות, מקפלים את השוליים הצדדיים כמו מעטפה ומגלגלים וממשיכים ככה עם שאר הדפים. 8. מצפים בביצה עם מברשת ומוסיפים שומשום ולתנור על 180 מעלות כ 15 דקות עד שמשחים . בתאבון ❤️

A post shared by Lidor Raz Cohen (@lidorrazcohen) on

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!