סלט כרוב עם טיפ שחובה להכיר
כשאתם מכינים סלט כרוב - האם אתם מעסים קודם את רצועות הכרוב עם מלח ומניחים לו להגיר נוזלים? כי אם לא - מדובר בטיפ שאתם חייבים להכיר, שישדרג את סלט הכרוב שלכם לאין ערוך. ככה עושים את זה, הכי קל והכי טוב
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מה הדבר הראשון שאתם עושים כשאתם מכינים סלט כרוב? פורסים אותו לרצועות, ברור, ומיד אחר כך?
ההמלצה שלנו היא לבזוק על הכרוב כף של מלח גס, לעסות אותו טוב טוב בכפות הידיים ולתת לו לשהות עם המלח משהו כמו חצי שעה. אחר כך שופכים את הנוזלים, שוטפים את הכרוב וממשיכים בהכנת הסלט.
הפעולה הקצרה והפשוטה הזאת גם עוזרת לכרוב לספוג טעמים, וגם ובעיקר מבטיחה סלט כרוב שלא מתבוסס בשלולית של עצמו אפילו אחרי כמה שעות. טעים יותר, אסתטי יותר, פריך יותר ונשמר הרבה הרבה יותר טוב.
מרכיבים (6 מנות):
1 כרוב בינוני
1 צרור כוסברה, קצוץ
2 כפות שמן ניטרלי
מיץ מלימון אחד
מלח
אופן ההכנה:
1 פורסים את הכרוב דק ומפזרים מעל כף מלח. מועכים ומעסים את רצועות הכרוב בכפות הידיים כך שהמלח יעטוף את כולו והוא יגיר נוזלים. ממתינים חצי שעה.
2 מרוקנים את הנוזלים שהכרוב הגיר ושוטפים את רצועות הכרוב במים. מסננים היטב.
3 מוסיפים כוסברה, שמן ומיץ לימון ומערבבים. טועמים ורק אם צריך מוסיפים מלח.
ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצב לעוד מתכונים מעולים

בתיאבון!