צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

תבשיל קינואה עם תרד ופטריות

הקינואה מכילה את כל חומצות החלבון החיוניות, שלל חומרים חשובים ומיטיבים עם הגוף וגם סיבים שעוזרים לנו להרגיש שבעים לאורך זמן. גם הפטריות והתרד בריאים וחשובים לתזונה שלנו, והטעם הנפלא שלהם – 100% בונוס

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 17/11/21 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 185 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 כוסות קינואה

3-4 פטריות פורצ'יני מיובשות (לא חובה, אבל מוסיף)

4 כפות שמן זית

2 בצלים או 2 גבעולי כרישה, קצוצים

1 גזר, חתוך לקוביות

4 שיני שום, קצוצות

סלסילת פטריות פורטובלו ו/או שמפיניון

3 גבעולי תימין

חצי כוס יין לבן

מלח

פלפל שחור

2 כוסות עלי תרד, ללא גבעולים עבים

חופן פטרוזיליה קצוצה, להגשה

אופן ההכנה:

1 משרים את הקינואה 10 דקות במי ברז (זה חשוב ועוזר להיפטר מהטעם המריר האופייני לגרגירים). מסננים.

מתכונים לפסח

2 במקביל משרים בכלי נפרד את הפורצ'יני בשני שליש כוס מים רותחים. קוצצים ושומרים את המים.

3 קוצצים את הבצל או הכרישה, חותכים את הגזר לקוביות וכותשים את שיני השום.

4 מחממים סיר עם שמן זית ומאדים בצל או כרישה וגזר 3 דקות על להבה בינונית. מוסיפים שום ופורצ'יני ואחרי חצי דקה את הפטריות הטריות ותימין. מאדים 2 דקות, מוסיפים את מי ההשריה של הפטריות (ללא החול ששקע בתחתית) ואת היין ומאדים 2-3 דקות.

לבלוג של אורלי ונמרוד

5 מוסיפים את הקינואה המסוננת ומערבבים יחד. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מלח, פלפל וחצי מכמות התרד, מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים רבע שעה או עד שהנוזלים נספגים. פותחים ומוסיפים את יתרת התרד. מערבבים יחד.

6 מגישים עם פטרוזיליה.