דים סאם דפי אורז
התקשינו להאמין כמה קל להכין דים סאם ביתי, אבל השימוש בדפי אורז הופך את המנה הזאת לקלה, כשרה לפסח, יפה וחגיגית, ועדיין ממש טעימה. עכשיו רק תבחרו מילוי דג או טופו - ועופו על זה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-22 כיסונים:
11 דפי אורז
למילוי סלמון:
350 גרם סלמון טחון
כף קורנפלור
כף רוטב סויה
חצי כוס בצל ירוק קצוץ דק
כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
2 שיני שום כתושות
כפית מירין/סוכר (לא חובה)
חציכפית צ'ילי או פפריקה חריפה (לא חובה)
למילוי טופו:
אריזת טופו (כ-300 גרם)
3 כפות רוטב סויה
חצי כוס בצל ירוק קצוץ דק
כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
3 שיני שום כתושות
כפית מירין/סוכר (לא חובה)
חצי כפית צ'ילי או פפריקה חריפה (לא חובה)
לרוטב:
3 כפות רוטב סויה
רבע כפית חומץ אורז או חומץ רגיל
כפית מירין/סוכר חום/דבש
רבע כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
מעט צ'ילי/פפריקה חריפה (לא חובה)
בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
1 להכנת מילוי סלמון: מערבבים את כל המרכיבים בקערה.
2 להכנת מילוי טופו: מעבדים את הטופו במעבד מזון עד שהוא הופך למשחה (לוקח כמה דקות). מוסיפים את המרכיבים.
3 מכינים את הכיסונים: גוזרים את דפי האורז לרבעים, כשמכל שני ריבועים נכין כיסון אחד.
4 מרטיבים 2 ריבועי דפי אורז במים חמימים לכ-10 שניות ומניחים על משטח עבודה. מניחים כפית גדושה מהמילוי ויוצרים עם הידיים כיסון. אם הוצאתם את דפי האורז מהר מידי מהמים והם עדיין קצת נוקשים, אפשר להרטיב אותם עם מים (טובלים את האצבע במים ומוסיפים לדפי האורז עד שהם מתרככים). מסדרים את הכיסונים על גבי מגש (חשוב להפריד בניהם כי הם נוטים להידבק).
5. מחממים שמן זית בסיר רחב או מחבת עם ציפוי נון סטיק ומסדרים את הכיסונים. מבשלים אותם 2-3 דקות על אש בינונית. מוסיפים 2-3 כפות מים וסוגרים את המכסה. מאדים כך במשך כ-10 דקות עד שהכיסונים מוכנים.
* אפשר להכין את הדים סאם גם בסלסלת אידוי.
* אפשר לאכול מיד ואפשר לאכול קר.
מתכונים וסרטונים נוספים תמצאו בבלוג של רויטל פדרבוש, בלוגרית ומחברת ספרי בישול בבלוג: מטבח קל – מתכונים פשוטים להרגשה טובה וגם באינסטגרם
בתיאבון!