צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פשטידת בורגול ובטטה

את הפשטידה הזו אנחנו אוהבים מכמה סיבות - היא בריאה, טעימה, קלה להכנה ומחזיקה כארוחת צהריים צמחונית שמשאירה אותנו שבעים ומרוצים. אה כן, היא גם עוזרת לנו לשכוח את זלילות סוף השבוע

ליה שומרון פינדר, יועצת קולינרית | mako אוכל | פורסם 29/11/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

3/4 כוס בורגול

2 ביצים

1/4 כוס טחינה גולמית 

350 גרם בטטה מגוררת

חופן פטרוזיליה, קצוצה

בצל קטן, קצוץ

1/3 כוס קמח מלא 

מלח

פלפל שחור

עלים מ-2 ענפי תימין

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 שופכים על הבורגול שתי כוסות מים רותחים ומכסים. מניחים ל-20 דקות ומסננים היטב.

3 טורפים את הביצים בקערה גדולה. מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב עד שנוצר מרקם צמיגי.

4 מוסיפים את הבורגול המסונן, הבטטה, הפטרוזיליה והבצל ומערבבים היטב.

5 מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי בחישה. לבסוף מוסיפים את התימין והפלפל, ממילחים בנדיבות ומערבבים.

6 מוזגים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות, עד שמשחים.

>> בשבוע שעבר הכנו כאן סלט עדשים וקינואה עם הפתעות

>> אוטוטו חנוכה. הנה כל מתכוני הסופגניות שאתם צריכים