טרטר סלמון מקומי וטעים להתעלף
סלמון בתנור הוא מנה נהדרת, אבל לפעמים החשק נוטה דווקא למשהו קליל ומרענן יותר. אז מה עושים? מפנים כמה דקות מהחיים, קוצצים דג וכמה ירקות ומגישים על מריחה יפה של לאבנה. מנה ליגה, והכי הכי קלה שיש
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
הדג צריך להיות טרי מאוד ונקי מעור, קשקשים ואדרות. כאן חתכנו אותו לקוביות, כמו את הירקות, והוספנו בורגול ואת כל מה שאנחנו אוהבים בסלט שלנו. כולל המיץ שנשאר בסוף.
מרכיבים (4 מנות):
250 גרם סלמון
חצי כוס בורגול, שהושרה במים לריכוך
2 מלפפונים קשים ופריכים
2 עגבניות אדומות ועסיסיות
2-3 צנוניות
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, כוסברה, טרגון ו/או נענע
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית סומאק
מלח
פלפל שחור גרוס
להגשה:
לאבנה, יוגורט סמיך או טחינה לימונית
אופן ההכנה:
1 חותכים את הסלמון והירקות לקוביות קטנות.
2 מערבבים את כל החומרים בקערה.
3 טועמים ומוודאים שהתיבול עז וחמצמץ.
4 מגישים על מצע של לאבנה.
***
מותג SFN ,Sea Food From Norway, מייצא את הסלמון האיכותי ביותר, שטעמו עדין ומרקמו ייחודי. סלמון נחשב לחומר גלם מופלא ויכול להשתלב במגוון מתכונים בערבי שישי או במועדים חגיגיים, זמנים שבהם אתם יושבים סביב השולחן עם האנשים שאתם הכי אוהבים. הסלמון של SFN גדל בטבע פראי בנורווגיה, במים נקיים וקרים, שם קיימים התנאים המושלמים להתפתחותו. לכן, בפעם הבאה שתחשקו במנת סלמון פרימיום – חשוב שתשימו לב לסימון של ארץ המקור נורווגיה, וזכרו שתמיד עדיף לקנות אותו טרי.
לבלוג המתכונים של אורלי ונמרוד - סיר פלא