צילום׃ שושי סירקיס, פשוט טעים לחגים, הוצאת דני ספרים

סלט סלמון ותפוחי אדמה באיולי שום ועשבי תיבול

כשאנחנו פוגשים מנה שמשדרת חגיגיות ואז מגלים כמה קל להכין אותה, אנחנו מתלהבים. הסלט הזה, שיש בו סלמון, תפוחי אדמה, אפונה ועשבים, כל כך עשיר, משביע ובריא - הוא יכול להיות ארוחה שלמה בכיף

אביגיל מייזליק | פשוט טעים לחגים, הוצאת דני ספרים | פורסם 06/12/18 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 72 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לסלט:

2 פרוסות פילה סלמון

2 כוסות תפוחי אדמה קטנים אדומים

כוס אפונה קפואה

4 גבעולי בצל ירוק

מלח

פלפל שחור

3 כפות שמן זית

לרוטב:

חלמון של ביצה

כוס שמן

מיץ מחצי לימון

2 שיני שום

4 כפות כוסברה או פטרוזיליה קצוצות

כפית חרדל דיז'ון

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 190 מעלות. מתבלים את הסלמון במלח ופלפל, יוצקים עליו כף שמן זית. מניחים בתבנית קטנה ואופים למשך 10 דקות או עד שהוא מזהיב קלות. מוציאים ומצננים.

2 חוצים את תפוחי האדמה ומבשלים בסיר עם מים על אש בינונית עד שהם מתרככים. ב-3 הדקות האחרונות מוסיפים את האפונה הקפואה לסיר ונותנים לה להתבשל מעט עם תפוחי האדמה. מסננים ומעבירים לקערה.

3 קוצצים את הבצל הירוק ומוסיפים לקערה.

4 חותכים את הדג לחתיכות קטנות ומוסיפים לקערה.

5 מכינים את הרוטב: טוחנים בבלנדר את החלמון עם השום, הכוסברה או הפטרוזיליה והחרדל, מתחילים להוסיף תוך כדי טחינה בזרם דקיק את השמן. לאחר שחצי כוס נטמעה בביצה, מוסיפים את הלימון, מעבדים את מיץ הלימון יחד עם המיונז וממשיכים תוך כדי טחינה של הבלנדר להוסיף את שאר השמן. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים לסלט 3-4 כפות של הרוטב. מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים תיבול.

6 מגישים לשולחן עם הרוטב בצד למי שרוצה תוספת.