צילום׃ רון יוחננוב, mako אוכל

קציצות טונה מרוקאיות

אבי ביטון הכיר לנו את קציצות הטונה האלה אי שם בימי הקורונה העגומים, שבהם - ממש כמו עכשיו - הסתגרנו בבתים בתחושות של חרדה וחוסר ודאות. זמן טוב להיזכר בהן וברוטב המרוקאי הדשן שהוא שידך להן ולהיכנס למטבח

אבי ביטון | ישראל מבשלת יחד | פורסם 16/10/23 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3 קופסאות טונה, מסוננות

6 כפות פירורי לחם 

צרור כוסברה, קצוץ

1 בצל לבן, קצוץ דק

1 צרור פטרוזיליה, קצוץ

מלח

פלפל שחור

ביצה

5 שיני שום, כתושות

שמן, לטיגון

לרוטב:

רבע כוס שמן קנולה

10 שיני שום, כתושות

4 עגבניות, קצוצות

פלפל אדום חריף, פרוס דק

1 כף פפריקה מרוקאית

כפית כמון

צרור כוסברה, קצוץ

כף גדושה אריסה מרוקאית

כפית שטוחה כורכום

3 וחצי כוסות מים

אופן ההכנה:

1 מערבבים את מרכיבי הקציצות ויוצרים כדורים במשקל כ-70 גרם כל אחד. מצננים להתייצבות.

2 מטגנים את הקציצות בשמן חצי עמוק.

לכל מתכוני התוכנית

3 הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את השום, העגבניות והפלפל. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

4 מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה. מכניסים את הקציצות אחת אחת ומבשלים 15 דקות.