פילה סלמון ופילאף ירקות שורש
השבוע בשולחן לשבת השף אבי ביטון יוצא קצת מהמסגרת הבשרית ומביא לכם מנת דג ופילאף עם גזר, בצל ותרד שתסדר לכם קומפלט את הארוחה המשפחתית
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
לפילאף:
3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ דק
2 גזרים בינוניים, קלופים ומגוררים גס
2 כוסות אורז בסמטי
מלח
פלפל שחור גרוס
3 כוסות (720 מ"ל) מים רותחים
1/2 כוס צימוקים כהים
2 כוסות עלי תרד טריים, קצוצים גס
10 פטריות, קצוצות דק
3 שיני שום, פרוסות
כפית אורגנו יבש
לסלמון:
6 פילטים של סלמון, במשקל של 250 גרם כל אחד
4 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
3 ענפי תימין
2 שיני שום כתוש
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
1 מכינים את הפילאף: מחממים סיר בינוני על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל וגזר ומאדים כ-8 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והגזר רכים. מוסיפים את שאר הירקות.2. מוסיפים אורז, מלח ופלפל ומטגנים עוד כדקה תוך כדי בחישה, עד שכל האורז מבריק ומצופה בשמן.
3 יוצקים מים רותחים, מוסיפים צימוקים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות, עד שהאורז מוכן.
4 מכבים את האש, מוסיפים תרד, מערבבים ומשאירים את הסיר מכוסה 10 דקות.
5 מכינים את הדג: מערבבים את כל חומרי הסלמון (למעט הדג עצמו) בקערה קטנה, ומעסים את הדג בתערובת. מעבירים את הנתחים לרשת צלייה ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות. מכבים את התנור ושומרים שם את הדג עד להגשה.
6 כשהפילאף מוכן, מגישים עליו את פילה הסלמון.