צילום׃ דן לב, מטבח בריא לילדים, שי-לי ליפא
קציצות סלמון שילדים אוהבים
בשביל ילד - כל ילד - ההבדל בין קציצה שמרחיקים לקציצה שמנסים יכול להיות הצורה המגניבה הזאת, כולל העין הירוקה. נשמע לכם ביזארי? כנראה מזמן לא הייתם ילדים
שי-לי ליפא | מטבח בריא לילדים, שי-לי ליפא
| פורסם 09/01/23
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-14 קציצות:
500 גרם פילה סלמון טרי טחון
1 גבעול בצל ירוק פרוס לעיגולים דקים (לא חובה)
שלושת רבעי כוס פירורי לחם
3 כפות מיץ לימון
2 כפות קטשופ
1 כף שמן קנולה
מלח
לקישוט:
14 גרעיני אפונה מוקפאים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מערבבים את החומרים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה וקצת דביקה.
3 יוצרים כדורים בקוטר 5 ס"מ. מעצבים מכל כדור קציצה בצורת דג ומניחים בתבנית.
4 נועצים גרעין אפונה בכל "ראש" של הדג, כדי ליצור עין.
5 אופים 15-10 דקות עד להזהבה קלה. חשוב להימנע מאפיית יתר וייבוש הקציצות.
המתכון מתוך הספר "מטבח בריא לילדים" של שי-לי ליפא