צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
פילה בורי עם ירקות גינה
פילה דג קל להכנה בליווי מיטב ירקות הגינה, ישר ממטבחו של השף אידי ישראלוביץ ממסעדת אידי דגים
אידי ישראלוביץ | מסעדת אידי דגים
| פורסם 16/08/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
1,200 ק"ג פילה בורי (6 יחידות)
3 שיני שום פרוס
2 בצלים סגולים, פרוסים
2 שורש פטרוזיליה
2 גבעול סלרי קלוף
2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
2 גזרים, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
2 קישואים, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
2 חופנים של שעועית ירוקה
2 פלפל שאטה אדום
600 מ"ל (1/2 2 כוסות) ציר דגים
מלח
פלפל שחור
1 כוס שמן זית
2 צרורות עירית קצוצה
2 צרורות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 שופכים למחבת את כוס שמן הזית ומחממים.
2 מוסיפים את השום והבצל הסגול ומטגנים מעט.
3 מוסיפים את כל הירקות החתוכים ומערבבים, ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את פלפל השאטה. מניחים את פילה הבורי על הירקות למשך 5 דקות. מוסיפים את ציר הדגים, מבשלים עוד כ-10 דקות עם מכסה סגור ומביאים לרתיחה.
4 לפני ההגשה מפזרים עירית ופטרוזיליה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!