צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

פילה בורי עם ירקות גינה

פילה דג קל להכנה בליווי מיטב ירקות הגינה, ישר ממטבחו של השף אידי ישראלוביץ ממסעדת אידי דגים

אידי ישראלוביץ | מסעדת אידי דגים | פורסם 16/08/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1,200 ק"ג פילה בורי (6 יחידות)

3 שיני שום פרוס

2 בצלים סגולים, פרוסים

2 שורש פטרוזיליה

2 גבעול סלרי קלוף

2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ

2 גזרים, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ

2 קישואים, חתוכים לקוביות של 1 ס"מ

2 חופנים של שעועית ירוקה

2 פלפל שאטה אדום

600 מ"ל (1/2 2 כוסות) ציר דגים

מלח

פלפל שחור

1 כוס שמן זית

2 צרורות עירית קצוצה

2 צרורות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 שופכים למחבת את כוס שמן הזית ומחממים.

2 מוסיפים את השום והבצל הסגול ומטגנים מעט.

3 מוסיפים את כל הירקות החתוכים ומערבבים, ממליחים ומפלפלים ומוסיפים את פלפל השאטה. מניחים את פילה הבורי על הירקות למשך 5 דקות. מוסיפים את ציר הדגים, מבשלים עוד כ-10 דקות עם מכסה סגור ומביאים לרתיחה.

4 לפני ההגשה מפזרים עירית ופטרוזיליה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה