צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

סלמון אום פפיוט

הדרך הכי טעימה ליהנות מדג איכותי היא לאדות אותו בנוזלים של עצמו. כל מה שתצטרכו בשביל התוצאה המושלמת זה ניירות אפייה, שפריץ יין, לימון וקוביית חמאה. התנור יעשה את כל השאר

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 25/11/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 86 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 מנות פילה סלמון, 150-170 גרם כל אחת

חצי כוס יין לבן יבש

4 פרוסות לימון

4 גבעולי תימין

4 קוביות חמאה או 4 כפיות שמן זית 

מלח

פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1 מניחים פילה סלמון על נייר אפייה ועליו קוביית חמאה (או כפית של שמן זית). יוצקים מעט יין, ומסדרים את פרוסת הלימון וגבעול תימין. מתבלים במלח ופלפל וסוגרים את השקית למעטפה אטומה, כדי לוודא שייווצר כיס של אדים לבישול עדין של הדג. חוזרים על הפעולה עם כל הנתחים - כל אחד בנפרד.

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

2 לפני ההגשה מחממים תנור ל-200 מעלות.

3 מניחים את שקיות הדג בתבנית אופים 10-12 דקות, או עד למידת העשייה הרצויה.

***

מותג SFN ,Sea Food From Norway, מייצא את הסלמון האיכותי ביותר, שטעמו עדין ומרקמו ייחודי. סלמון נחשב לחומר גלם מופלא ויכול להשתלב במגוון מתכונים בערבי שישי או במועדים חגיגיים, זמנים שבהם אתם יושבים סביב השולחן עם האנשים שאתם הכי אוהבים. הסלמון של SFN גדל בטבע פראי בנורווגיה, במים נקיים וקרים, שם קיימים התנאים המושלמים להתפתחותו. לכן, בפעם הבאה שתחשקו במנת סלמון פרימיום – חשוב שתשימו לב לסימון של ארץ המקור נורווגיה, וזכרו שתמיד עדיף לקנות אותו טרי.

סלמון אום פפיוט לפני הכניסה לתנור (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
זה כל מה שצריך|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל
סלמון אום פפיוט מוגש (צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל)
בואו, האוכל מוכן!|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

לבלוג המתכונים של אורלי ונמרוד - סיר פלא