צילום׃ ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

סלמון ברוטב אריסה, לימון ודבש

מדי פעם נחוצה הפסקה מדגים מרוקאיים, והמתכון הזה לסלמון של ענת אלישע מספק את הסחורה בגזרת דג פצצה לשישי: שילוב טעמים מושלם של מתקתק, חריף וקצת חמוץ. פחמימה ליד - והסתדרתם

ענת אלישע | Anat Elisha Kitchen | פורסם 26/03/24 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהארבעים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לפעמים, אבל רק לפעמים הילדים מבקשים הפסקה מדג מרוקאי בשישי. דג על שולחן שישי הוא בגדר מאסט אצלנו בבית ובכל פעם אני ממציאה מתכון חדש. אני אוהבת שהם מאתגרים אותי ועוד יותר אוהבת להמציא מנות חדשות הפעם הלכתי על שילוב מעניין של אריסה ודבש. נשמע מוזר? נכון אבל רק כשתכינו תבינו במה מדובר. בכל מקרה, המנה הוגדרה כהצלחה מסחררת ע”י קבוצת הטועמים הראשית שלי וכשהם מאשרים אני מעבירה אליכם.

מרכיבים :

4-5 מנות דג סלמון טרי (עם עור)

ראש שום קלוף

2 כוסות עגבניות שרי

שלושת רבעי כוס זיתים (מומלץ קלמטה)

לרוטב:

2 כפות אריסה מתוקה

2 כפות דבש

לימון גדול סחוט (או שניים בינוניים)

שליש כוס שמן זית

כפית גדושה מלח אטלנטי

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות חום (סטטי).

2 מרפדים תבנית/סיר רחב בנייר אפייה ומשמנים אותו במעט שמן זית.

3 מניחים את נתחי הדג ומפזרים ביניהם את העגבניות, השום והזיתים.

לפני הוספת הרוטב. דג סלמון ברוטב אריסה (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
לפני הוספת הרוטב. דג סלמון ברוטב אריסה|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

4 מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומברישים את כל נתחי הדג. את יתרת הרוטב יוצקים על כל התבנית.

5 מכסים את התבנית בנייר אפייה רטוב ומעליו רדיד אלומניום. מכניסים לתנור ל 20 דקות.

ועכשיו מכסים ואופים. דג סלמון ברוטב אריסה (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
ועכשיו מכסים ואופים. דג סלמון ברוטב אריסה|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

6 מסירים את נייא האפייה ונייר האלומיניום וצולים עוד כ-10 דקות. 

זהו, מוכן. דג סלמון ברוטב אריסה (צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen)
זהו, מוכן. דג סלמון ברוטב אריסה|צילום: ענת אלישע, Anat Elisha Kitchen

למתכון המלא בבלוג של ענת אלישע

וזה האינסטגרם המהמם שלה

בתיאבון!