סלמון ברוטב אריסה, לימון ודבש
מדי פעם נחוצה הפסקה מדגים מרוקאיים, והמתכון הזה לסלמון של ענת אלישע מספק את הסחורה בגזרת דג פצצה לשישי: שילוב טעמים מושלם של מתקתק, חריף וקצת חמוץ. פחמימה ליד - והסתדרתם
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהארבעים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
לפעמים, אבל רק לפעמים הילדים מבקשים הפסקה מדג מרוקאי בשישי. דג על שולחן שישי הוא בגדר מאסט אצלנו בבית ובכל פעם אני ממציאה מתכון חדש. אני אוהבת שהם מאתגרים אותי ועוד יותר אוהבת להמציא מנות חדשות הפעם הלכתי על שילוב מעניין של אריסה ודבש. נשמע מוזר? נכון אבל רק כשתכינו תבינו במה מדובר. בכל מקרה, המנה הוגדרה כהצלחה מסחררת ע”י קבוצת הטועמים הראשית שלי וכשהם מאשרים אני מעבירה אליכם.
מרכיבים :
4-5 מנות דג סלמון טרי (עם עור)
ראש שום קלוף
2 כוסות עגבניות שרי
שלושת רבעי כוס זיתים (מומלץ קלמטה)
לרוטב:
2 כפות אריסה מתוקה
2 כפות דבש
לימון גדול סחוט (או שניים בינוניים)
שליש כוס שמן זית
כפית גדושה מלח אטלנטי
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות חום (סטטי).
2 מרפדים תבנית/סיר רחב בנייר אפייה ומשמנים אותו במעט שמן זית.
3 מניחים את נתחי הדג ומפזרים ביניהם את העגבניות, השום והזיתים.
4 מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומברישים את כל נתחי הדג. את יתרת הרוטב יוצקים על כל התבנית.
5 מכסים את התבנית בנייר אפייה רטוב ומעליו רדיד אלומניום. מכניסים לתנור ל 20 דקות.
6 מסירים את נייא האפייה ונייר האלומיניום וצולים עוד כ-10 דקות.
למתכון המלא בבלוג של ענת אלישע
בתיאבון!