צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

סלמון במעטפת תבלינים וחרדל

מנת דג נימוחה ומלאת טעמים של השף אידי ישראלוביץ ממסעדת אידי דגים, ללקק את הצלחת

אידי ישראלוביץ | מסעדת אידי דגים | פורסם 16/08/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1.200 ק"ג סלמון (6 יחידות)

שמן זית

מלח

פלפל שחור

2 כפיות חרדל דיז'ון עם גרגרים

2 בצלים לבנים, קצוצים דק

3 שיני שום, קצוצות דק

2 צרורות עירית, קצוצים דק

3/4 כוס מים, או ציר ירקות

אופן ההכנה:

1 מניחים את הדג כשגבו (החלק החיצוני, עם העור) מונח על תחתית הצלחת, ומשמנים את בשרו.

2 זורים על הדג המשומן מלח ופלפל, ובטפיחות מצמידים את גרגרי המלח והפלפל לבשר הדג.

3 מכסים את הדג בחרדל, ושוב– בטפיחות קלות מצמידים את גרגרי החרדל לדג. אותו דבר עושים גם עם הבצל, השום ולבסוף העירית הקצוצה – מקפידים שכל המרכיבים הקצוצים יהיו צמודים לבשר הדג על ידי טפיחות יד קלות.

4 מניחים את הדג העטוף בתבלינים ובירקות במרכז תבנית אישית חסינת חום. מוסיפים לתבנית 1/4 כוס ציר דגים, או ציר ירקות , אבל לא שופכים את הנוזלים על הדג, אלא מסביבו.

5 מכניסים את התבנית עם הדג לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-12 דקות.

6 מוציאים מהתנור ומגישים מיד: הדג סופח את הנוזלים, את טעמי התבלינים ושאר ירקות שציפו אותו, וחלקו הפנימי נשאר מעט נא וספוג טעמים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה