צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

סלמון וכרישה בנייר אפייה

מכל הדרכים להכין סלמון, זאת האחת שאנחנו הכי חמים עליה כרגע. יוצרים מעין סירות של נייר אפייה (אל דאגה, לא נדרש כאן שום כישרון מיוחד), ממלאים בדג, מקלות כרישה וקצת יין לבן - והיידה, לתנור. יוצא אש

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 29/03/21 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 נתחי פילה סלמון בעובי 4 ס״מ 

2 כרישות, ללא החלק הירוק כהה

3 כפות חמאה 

מלח

פלפל שחור

חצי כוס יין לבן שטעים לכם 

אופן ההכנה:

>> מתכונים לפסח

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 חוצים את הכרישה לאורכה ושוטפים אותה היטב עד שאין חול. פורסים לאורך לפרוסות דקות (כמו מקלות דקים).

3 ממיסים את החמאה במחבת ומקפיצים בה את הכרישה 2-3 דקות, עד שהיא מתרככת מעט. מתבלים במלח ופלפל. 

4 מכינים 4 יריעות נייר אפייה. מניחים על כל אחת נתח של דג, ממליחים ומפלפלים, ומסדרים רבע מכמות הכרישה.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

5 סוגרים היטב את נייר האפייה משני הצדדים, כמו עטיפת סוכרייה (אפשר עם חוט אפייה), כך שמתקבלת מעין סירה שבתוכה הדג (ראו בתמונה). מוזגים מעט מהיין הלבן לכל "סירה".

6 צולים 15-20 דקות, עד שהדג צרוב מעט מבחוץ ועסיסי וורדרד מבפנים.