צילום׃ רעות עזר-אסרף

מפרום חצילים וברמונדי ברוטב חריימה

אין שום דבר רע במפרום קלאסי, אבל קחו אותו ותנו לו טוויסט קליל ואביבי יותר, וקיבלתם את המתכון הזה: דיסקיות חצילים במילוי ברמונדי טרי וים עשבי תיבול, וכל זה ברוטב חריימה

רעות עזר-אסרף | mako אוכל | פורסם 05/04/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 83 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 חציל גדול

1 כוס קמח (או קמח מצה)

3 ביצים

מלח

500 מ"ל שמן לטיגון

למילוי:

300 גרם פילה ברמונדי ללא עור קצוץ דק או טחון

חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ דק

צרור כוסברה, קצוץ דק

חופן נענע, קצוץ דק

2 גבעולי בצל ירוק, קצוץ דק

1 בצל לבן, קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

רבע כוס שמן זית

חצי כפית כמון

מלח

פלפל שחור

לרוטב:

1/2 כוס שמן זית

10 שיני שום קצוצות דק

4 פלפל צ'ילי ירוק או אדום, קצוץ דק

4 כפות רסק עגבניות

1 כפית זרעי כוסברה

חצי כפית זרעי קימל

1 כפית כמון

1 כף סוכר

2 כפות פפריקה מתוקה

4 פלפל שאטה שלם יבש

מיץ מלימון אחד

מלח

2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל מרכיבי המילוי.

2 חותכים את החצילים לעיגולים בעובי 4 ס"מ ויוצרים חתך לרוחבם, לא עד הסוף, כאשר שני החלקים עדיין מחוברים. ממלאים את החצילים.

רוצים לרכוש דגים ושיגיעו עד אליכם? לחצו כאן.

3 מכינים שתי צלחות: אחת עם קמח ואחת עם ביצה ומלח.

4 טובלים את החצילים הממולאים בקמח, לאחר מכן טובלים בביצה, ומטגנים בשמן עמוק מספר דקות עד להשחמה.

5 מכינים את הרוטב: יוצקים שמן לסיר רחב ומטגנים את השום והפלפל החריף מספר דקות עד לריכוך והשחמה קלה. מוסיפים זרעי הכוסברה, קימל, כמון, פפריקה, סוכר, מלח ושאטה, וממשיכים לטגן מספר דקות.

6 מוסיפים את רסק העגבניות והלימון, מערבבים היטב ויוצקים את המים. מבשלים על אש קטנה 20 דקות.

7 מוסיפים את החצילים הממולאים לסיר ויוצקים מעליהם את הרוטב כך שיהיו מכוסים היטב. מבשלים 40 דקות על אש קטנה עם כיסוי.

מפרום חצילים במילוי דג ברמונדי ברוטב חריימה (צילום: רעות עזר-אסרף)
צילום: רעות עזר-אסרף