צילום׃ אסף עיני, מונא - ארבע ארוחות

גרבדלקס ביתי

סלמון כבוש, גרבדלקס, נחשב לכוכב של ארוחות הבראנץ', אבל משום מה חיינו את רוב החיים באשליה שמדובר במעדן שקונים ולא בכזה שאפשר להכין לבד. אז כן, מתברר שאפשר וחצי. מתכון פגז של מסעדות מונא הירושלמית

מושיקו גמליאל | מונא - ארבע ארוחות | פורסם 10/09/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 1 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 פילה סלמון טרי במשקל קילו וחצי, עם העור

1  ק"ג מלח גס

300  גרם סלק טרי, מקולף וחתוך גס

קליפה מגוררת מ-2 תפוזים

10  גרגרי ערער

4  כפות שטוחות זרעי כוסברה

4 כפות שטוחות זרעי שומר

שוט וודקה (או 2 שלוקים)

מיץ מ-4 תפוזים

1  ק"ג סוכר

אופן ההכנה:

מתכונים לראש השנה

1 טוחנים במעבד מזון שליש מכמות המלח יחד עם סלק, קליפת תפוז, תבלינים, וודקה ומיץ תפוזים לקבלת תערובת מלח ארומטית רטובה.

2 מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומוסיפים את הסוכר ואת המלח הנותר. מערבבים היטב.

3 מסדרים בתבנית גדולה שכבה אחידה של תערובת המלח (משאירים חלק לכיסוי) ומניחים עליה את פילה הסלמון כשהצד של העור פונה כלפי מטה. מפזרים את שאר התערובת לכיסוי מושלם.

4 עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר ליומיים, במהלכם הדג יגיר נוזלים, ייכבש, וצבע העור יהפוך מכתום לסגול.

5 ביום השלישי שוטפים את כל המלח מהדג ומייבשים היטב בנייר סופג.

6 פורסים את הגרבדלקס ומגישים, או עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר עד שבועיים.

** ניתן גם לחתוך את הדג לפרוסות, לניילן או לארוז בוואקום ולשמור במקפיא עד לשימוש. לפני ההגשה מפשירים את הגרבדלקס 24 שעות במקרר.

המתכון לקוח מהספר "מונא - 4 ארוחות" של מסעדת מונא, שיוצא עכשיו במהדורה שנייה. ב-10-12.9 יתקיימו בירושלים ארוחות מיוחדות כחלק מהחגיגות. להזמנת מקום

לרכישת הספר