סלמון בתנור טעים ועסיסי
אנחנו כבר עלינו על ענת אלישע. היא מאלה שמכינות בבית אוכל מאוד דומה לשלכם, רק ששלה יוצא הכי טעים בעולם. הנה, קחו לדוגמה את המתכון הזה לסלמון בתנור - בחיים לא יצא לכם כזה עסיסי וטעים, אנחנו אומרים לכם
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
טיפים לסלמון בתנור
קפוא מול טרי. תמיד תמיד להעדיף דג טרי על קפוא, אלא אם כן קניתם אותו טרי והקפאתם לבד. בדגים שקונים קפואים אין את הערכים התזונתיים שיש בדג הטרי (או בזה שקניתם טרי והקפאתם בבית). מה שלא כולם יודעים הוא שסלמון קפוא ומופשר גם מתייבש באפייה הרבה יותר מהר מאשר סלמון שקונים טרי.
המרינדה. אם יש לכם זמן, עדיף לתת לדג לשרות שעה-שעתיים במרינדה לפני הצלייה בתנור. ההשריה תאפשר לטעמים להיספג בו טוב יותר, וגם תגרום לזמן האפייה להתקצר.
חום סטטי או טורבו? חד משמעית חום סטטי (עליון-תחתון), כדי להגן על הדג מהתייבשות.
הצלייה. סלמון בתנור הוא מנה מאוד פשוטה להכנה, אבל מכיוון שכל תנור מתנהג קצת אחרת, חשוב לבדוק מדי פעם שהדג לא מתייבש בתנור (במתכון הזה - אחרי 20 דקות). איך בודקים? פשוט מנסים חתיכה מאמצע הדג, כלומר החלק העבה ביותר שלו. אם היא מוכנה - מעבירים לגריל ומוציאים.
השאריות. שאריות הדג (אם יש כאלה) יישמרו בכיף 4 ימים במקרר בקופסה אטומה.
מרכיבים (4 מנות):
קילו 200 עד קילו וחצי פילה דג סלמון (עם העור)
תפוז שלם, פרוס דק
לימון שלם, פרוס דק
לרוטב:
כף גדושה חרדל דיז'ון גרגירים
כף וחצי גדושות דבש
3 שיני שום, מגוררות דק או כתושות
כפית מלאה צ׳ילי גרוס
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלאה מלח ים אטלנטי או רגיל
מיץ מלימון שלם
רבע צרור כוסברה, קצוץ
רבע צרור פטרוזיליה, קצוץ
שליש כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות (חום סטטי, לא טורבו).
2 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
3 מסדרים את פרוסות התפוז והלימון בשולי התבנית ומניחים את הדג במרכז.
4 מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב ומשאירים קצת מהירק הקצוץ בצד, להגשה.
5 יוצקים את הרוטב על הדג, הלימונים והתפוזים ומעסים את נתח הדג היטב.
6 צולים את הסלמון בתנור 25-35 דקות (תלוי בגודל הנתח, מומלץ לבדוק אחרי 20 דקות). כשהדג מוכן מעבירים את התנור לתוכנית גריל וצולים 5 דקות נוספות.
7 מוסיפים את עשבי התיבול ששמרנו בצד ומגישים לצד ירקות מאודים או אורז.
בתיאבון!