צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

פיש אנד צ'יפס

אנחנו יודעים, המטבח שלכם לא מת על טיגונים, וגם הכרס והכולסטרול לא. אבל פעם בכמה זמן פשוט חובה ליהנות מפיש אנד צ'יפס טרי כמו שצריך, ואנחנו חושבים שהפעם הזאת היא היום

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 14/03/22 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 44 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

800 גרם פילה דג לבן, בלי עור ובלי עצמות, חתוך לחתיכות של 4 ס"מ

כפית מלח

שמן לטיגון עמוק

לבלילה:

רבע כוס קמח לבן

רבע כוס קורנפלור

כוס סודה קרה

פלפל שחור לפי הטעם

לצ'יפס:

3-4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לפלחים בעובי 1 ס"מ

מלח

שמן לטיגון

להגשה:

מיונז

לימון

אופן ההכנה:

>> מתכונים לאוזני המן

>> רעיונות למשלוח מנות

>> מתכונים לפורים

1 הדגים: מתבלים את הנתחים במלח.

2 מערבבים היטב את כל מרכיבי הבלילה בקערה, עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה מספיק כדי לצפות את הדגים מכל הצדדים. מכניסים פנימה את נתחי הדג.

3 מחממים שמן לטיגון עמוק ומוציאים את הנתחים המצופים ישירות לשמן החם. מטגנים כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה יפה, ומוציאים לנייר סופג.

>> לבלוג של רותם ליברזון

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

4 במקביל מחממים מחבת עם שמן לטיגון עמוק, ומטגנים את הצ'יפס עד השחמה. מוציאים וממליחים מיד.

5 מגישים את הצ'יפס והדגים עם מיונז ופלח לימון.