צילום׃ דניאל בר און
סטייק טונה ברוטב בוטנים
מנה זריזה ומפנקת באווירה פיקנטית של סטייק טונה עסיסי בתוך רוטב בוטנים עשיר. , משרים, מטגנים, מערבבים, טובלים ואתם שם
ג'וש סטיל | מאסטר שף
| פורסם 22/01/14
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 סטייק טונה בעובי 1/2 1 ס"מ
12 עלי אנדיב
25 גרם בוטנים קצוצים
1 פלפל צ'ילי שלם קצוץ
למרינדה:
50 מ"ל שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל טחון
2 כף מיץ לימון
לרוטב:
1/2 כוס חמאת בוטנים
1 כף גדושה סוכר חום
2 כפות חומץ אורז
קורט מלח
קורט פלפל
25 גרם בוטנים קצוצים
אופן ההכנה:
1 משרים את סטייק הטונה במרינדה משמן זית, מלח, פלפל ומיץ לימון במשך 30 דקות. על מחבת לוהטת מטגנים את הסטייק במשך 2 דקות מכל צד, עד שהוא נהיה ורוד באמצע. מורידים מהאש ומכסים בנייר כסף.
2 בסיר על אש נמוכה שמים חמאת בוטנים, סוכר חום וחומץ אורז, קורט מלח ופלפל, חצי מכמות הבוטנים החתוכים וממיסים בסיר, עד לקבלת רוטב אחיד.
3 מנקים היטב את עלי האנדיב. טובלים את סטייק הטונה ברוטב ומסדרים בתוך עלה האנדיב. מפזרים מעל את הפלפל צ'ילי ואת יתר הבוטנים.
* מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים