מאפינס תירס לפסח
מי שחושב שבפסח אי אפשר ליהנות ממאפינס מעולים – הגיע הזמן שיחשב מסלול מחדש. קצת קמח תירס, קצת קמח תפוח אדמה וקצת שקדים טחונים והסתדרתם על מאפינס תירס שיוציאו לכולם את העיניים (בקטע טוב)
יעל קצב | mako אוכל
| פורסם 09/04/25
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-12 מאפינס:
1 גביע (250 גרם) קוטג'
1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
100 גרם גבינה בולגרית
2 ביצים
2 כפות חמאה מומסת
כוס וחצי גבינה צהובה מגוררת
1 כוס גרגירי תירס (אפשר משימורים)
מלח
פלפל שחור
מעט אורגנו, טרי או מיובש
3 כפות קמח תירס
2 כפות קמח תפוח אדמה
2 כפות קמח שקדים
2 כפיות אבקת אפייה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים בקערה את המרכיבים לפי הסדר, עד לקבלת תערובת אחידה.
3 משמנים תבנית שקעים ויוצקים פנימה את הבלילה. לא ממלאים את השקעים עד למעלה אלא רק עד שלושה רבעים מגובהם.
4 אופים 20-25 דקות, או עד הזהבה.


לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה
בתיאבון וחג שמח!