מאפינס תירס לפסח

מי שחושב שבפסח אי אפשר ליהנות ממאפינס מעולים – הגיע הזמן שיחשב מסלול מחדש. קצת קמח תירס, קצת קמח תפוח אדמה וקצת שקדים טחונים והסתדרתם על מאפינס תירס שיוציאו לכולם את העיניים (בקטע טוב)

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 09/04/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-12 מאפינס:

1 גביע (250 גרם) קוטג'

1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה

100 גרם גבינה בולגרית

2 ביצים

2 כפות חמאה מומסת

כוס וחצי גבינה צהובה מגוררת

1 כוס גרגירי תירס (אפשר משימורים)

מלח

פלפל שחור

מעט אורגנו, טרי או מיובש 

3 כפות קמח תירס

2 כפות קמח תפוח אדמה

2 כפות קמח שקדים

2 כפיות אבקת אפייה

אופן ההכנה:

כל המתכונים לפסח

עוד מאפים לפסח

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים בקערה את המרכיבים לפי הסדר, עד לקבלת תערובת אחידה.

3 משמנים תבנית שקעים ויוצקים פנימה את הבלילה. לא ממלאים את השקעים עד למעלה אלא רק עד שלושה רבעים מגובהם.

4 אופים 20-25 דקות, או עד הזהבה.

מאפינס תירס. כן כן, זה כשר לפסח (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מאפינס תירס. כן כן, זה כשר לפסח|צילום: יעל קצב, mako אוכל
מאפינס תירס לפסח (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
מאפינס תירס לפסח|צילום: יעל קצב, mako אוכל

לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב 

או בטיקטוק המהמם שלה

בתיאבון וחג שמח!