צילום׃ עומר מילר

לחם שקדים ללא גלוטן

בזכות התזונה הקיטוגנית נחשפנו לאפשרויות שלא הכרנו ללחמים ללא גלוטן - ולחם שקדים הוא אחת מהן. תודה לעומר מילר, מאמץ אדוק של הקיטו, על מתכון שישרת אותנו נאמנה בפסח הקרוב

עומר מילר | מגזין שופרסל | פורסם 10/04/25 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6 ביצים בגודל L, מופרדות

רבע כפית חומץ תפוחים אורגני

150 גרם קמח שקדים או שקדים טחונים

2 שקיות (20 גרם) אבקת אפייה

1 כפית מלח

50 גרם חמאה רכה (אפשר להמיר בשמן קיטוגני)

אופן ההכנה:

מתכונים לפסח

לחמים ולחמניות לפסח

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מקציפים במיקסר את החלבונים והחומץ למרנג יציב.

3 מוציאים קצת יותר מחצי מהחלבונים המוקצפים לקערה נפרדת.

4 מוסיפים למרנג שבקערת המיקסר חלמונים, קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח. מקציפים לאיחוד. מוסיפים חמאה וממשיכים להקציף עוד דקה.

5 כשהמסה אחידה מוסיפים מחצית מכמות המרנג שהוצאנו החוצה ומקפלים בעדינות. מוסיפים את החצי הנותר ושוב מקפלים.

6 מעבירים לתבנית אינגליש קייק ואופים 35 דקות.

** המתכון פורסם לראשונה במאקו גרין ביולי 2022