צילום׃ עומר מילר
לחם שקדים ללא גלוטן
בזכות התזונה הקיטוגנית נחשפנו לאפשרויות שלא הכרנו ללחמים ללא גלוטן - ולחם שקדים הוא אחת מהן. תודה לעומר מילר, מאמץ אדוק של הקיטו, על מתכון שישרת אותנו נאמנה בפסח הקרוב
עומר מילר | מגזין שופרסל
| פורסם 10/04/25
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
6 ביצים בגודל L, מופרדות
רבע כפית חומץ תפוחים אורגני
150 גרם קמח שקדים או שקדים טחונים
2 שקיות (20 גרם) אבקת אפייה
1 כפית מלח
50 גרם חמאה רכה (אפשר להמיר בשמן קיטוגני)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מקציפים במיקסר את החלבונים והחומץ למרנג יציב.
3 מוציאים קצת יותר מחצי מהחלבונים המוקצפים לקערה נפרדת.
4 מוסיפים למרנג שבקערת המיקסר חלמונים, קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח. מקציפים לאיחוד. מוסיפים חמאה וממשיכים להקציף עוד דקה.
5 כשהמסה אחידה מוסיפים מחצית מכמות המרנג שהוצאנו החוצה ומקפלים בעדינות. מוסיפים את החצי הנותר ושוב מקפלים.
6 מעבירים לתבנית אינגליש קייק ואופים 35 דקות.
** המתכון פורסם לראשונה במאקו גרין ביולי 2022