צילום׃ Thinglass, Istock

עוגיות שקדים איטלקיות

האיטלקים מכינים את העוגיות האלו כבר מעל 300 שנה, ולמה לא? עם מרקם פריך בחוץ ורך מבפנים הן נהדרות וממכרות, ולא מכילות גלוטן בכלל

מאי ברונפמן | mako אוכל | פורסם 24/01/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 499 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (36 מנות):

1/4 2 כוסות שקדים קלופים (כ-340 גרם)

2/3 כוס סוכר

2 חלבוני ביצה, בטמפרטורת החדר

1/4 כפית מלח

1/2 כפית תמצית שקדים

1/2 כפית תמצית וניל

לקישוט

שקדים, חמוציות מיובשות, צימוקים, דובדבנים מיובשים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2 טוחנים ביחד במעבד מזון את השקדים עם שליש כוס סוכר, עד שמתקבל קמח שקדים טחון דק.

3 מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים ביחד עם המלח עד שמתקבל קצף רך. מוסיפים את שליש כוס הסוכר הנותרת וממשיכים להקציף עד שהסוכר נטמע ומתקבל קצף קשה ומבריק.

4 מקפלים בעדינות את קמח השקדים אל תוך הקצף ומוסיפים גם את תמציות השקדים והווניל.

5 יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ-2.5 ס"מ, מניחים על תבנית (מרופדת בנייר אפייה) במרווחים, ומשטחים אותם מעט בעזרת האצבעות. אם רוצים אפשר לקשט כל עוגייה בשקד או פרי מיובש.

6 אופים כ-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. חובה לצנן מעט את העוגיות לפני שמזיזים אותן, אחרת הן יתפרקו.