חטיפי צ'יפס דקים
זה צ'יפס? לא בדיוק אבל בערך: דיסקיות פירה מתובלות דקיקות, שנצלות בתנור עד שהן מקבלות קראנצ'יות כמו שאלוהים התכוון (שזה ים של קראנצ'יות). אחחח הטעם, אחחח הסאונד
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
4 תפוחי אדמה בינוניים
2 כפות שמן זית
חצי כף מלח
רבע כף פלפל שחור גרוס
רבע כף צ'ילי יבש גרוס
2 כפות קורנפלור
אופן ההכנה:
1 מכינים פירה: קולפים את תפוחי האדמה, חוצים ומבשלים כ-20 דקות במים רותחים, עד שהם רכים. מרוקנים את המים ומועכים את תפוחי האדמה עד לקבלת פירה במרקם אחיד ללא גושים.
2 מוסיפים שמן זית, מלח, פלפל שחור, צ'ילי יבש וקורנפלור ומערבבים בכף עד לאיחוד.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות.
![](https://img.mako.co.il/2022/06/27/food_270622_chips_autoOrient_i.jpg)
4 יוצרים כדורי פירה בכפות הידיים ומסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת נייר אפייה.
5 מועכים את כדורי תפוחי האדמה לדסקיות דקות: מניחים ריבוע של נייר אפייה על כל כדור ודוחסים בעזרת תחתית של כוס או בכפות הידיים.
6 אופים 30 דקות עד שדיסקיות תפוחי האדמה מוזהבות וקראנצ'יות. מגישים מיד.
![חטיפי צ'יפס - ההכנה (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)](https://img.mako.co.il/2022/06/27/chips_yael_katsav1_autoOrient_c.jpg)
יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.