צילום׃ מירי צדוק, עוגה לשבת

סלט קינואה עם כרובית וגרגירי חומוס

כל אחד מהמרכיבים של הסלט הזה יכול לעמוד כמנה נהדרת בפני עצמו - החומוס הקלוי, שהיינו יכולים לנשנש מעכשיו ועד קץ הימים, הכרובית הצלויה הפריכה והטעימה וכמובן הקינואה. והכל ביחד? פשוט חלום

מירי צדוק | עוגה לשבת | פורסם 18/02/24 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.1 29 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים :

כוס קינואה

שקית חומוס קפוא

1 כרובית

חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

חצי בצל סגול, פרוס דק (לא חובה)

לרוטב הקלייה של החומוס:

2 כפות שמן זית

כפית פפריקה מתוקה

רבע כפית כורכום

חצי כפית מלח

לרוטב הצלייה של הכרובית:

2 כפות שמן זית

כפית פפריקה

רבע כפית כורכום

חצי כפית מלח

לרוטב ויניגרט:

2-3 כפות שמן זית

כף לימון/ליים סחוט

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

2 שיני שום כתושות

כפית חרדל

אופן ההכנה:

1 מכינים את החומוס: מבשלים את החומוס הקפוא לפי הוראות היצרן, מסננים ומייבשים במגבת. מערבבים את חומרי הרוטב לקלייה ומערבבים עם החומוס כך שיהיה מצופה לגמרי. מעבירים את החומוס לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, ואופים 40 דקות ב-180 מעלות. מצננים.

2 מכינים את הכרובית: מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים ומנקים (אני אוהבת להשרות במים ו-2 כפות חומץ ל-10 דקות, ואז לשטוף היטב ולנגב). מערבבים את חומרי הרוטב, מצפים את פרחי הכרובית וצולים 40 דקות ב-200 מעלות. באמצע הצלייה הופכים את הפרחים.

3 מכינים את הקינואה: שוטפים טוב טוב את הקינואה, מסננים ומבשלים עם כוס וחצי מים למשך 13 דקות (בסיר מכוסה). מכבים את האש ומשאירים מכוסה כ-15 דקות. מוציאים את הקינואה ומעבירים למגש, שתתקרר.

4 מרכיבים את הסלט: מערבבים בקערה את הקינואה והכרוביות, ומפזרים מלמעלה את החומוס הקלוי. מערבבים את חומרי הוויניגרט ושופכים על הסלט. מפזרים פטרוזיליה ובצל סגול ומגישים. הסלט טעים קר או חמים.

** אין צורך להשתמש בכל כמות החומוס לסלט. את מה שנשאר אפשר לנשנש בהנאה גדולה.

המתכון המקורי ועוד מתכונים מעולים באינסטגרם עוגה לשבת

או באתר

בתיאבון!