צילום׃ נטע-חן ליבנה, mako אוכל
תבשיל עדשים מתובל
מתכון טבעוני, צבעוני, סופר טעים ומגה בריא, עם עדשים ירוקות והמון בצל, שום וג'ינג'ר (שזה סוג של שילוש קדוש בפני עצמו), רסק עגבניות ותיבול פיקנטי. סיר של אורז בצד ויש לכם יופי של ארוחה בפחות משעה
נטע-חן ליבנה | mako אוכל
| פורסם 30/01/22
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
כף שמן זית
בצל בינוני, קצוץ דק
3 שיני שום גדולות, קצוצות דק
כפית ג'ינג'ר טרי, קצוץ
2 גזרים בינונים, קלופים וקצוצים לקוביות
חצי כוס עדשים ירוקות
100 גרם רסק עגבניות
רבע כפית אבקת צ'ילי
שלושת רבעי כפית כמון טחון
כוס וחצי ציר ירקות
אופן ההכנה:
1 מחממים את שמן הזית בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
2 מוסיפים למחבת שום, ג'ינג'ר וגזר. מערבבים ומטגנים עוד 5 דקות.
3 מוסיפים את העדשים, רסק העגבניות, התבלינים והציר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
4 מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עוד 35-45 דקות. חשוב לערבב את התבשיל מדי פעם ולוודא שהוא לא נדבק לתחתית הסיר.
מומלץ להגיש על אורז מאודה.
* נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת להרזיה והצלחה, מייעצת לירידה במשקל ולאורח חיים בריא ובעלת קליניקה פרטית בתל אביב. מאמינה שאפשר לאכול טעים ולרדת במשקל, ללא פשרות.