מאפינס קישואים, זיתים וריקוטה
המאפינס האלה בריאים וטעימים בול באותה המידה, שזה מלא. עם קמח כוסמין 70 אחוז, גבינות, ירקות וגרעיני חמנייה - יש מצב שהם אפילו סוגרים לנו ארוחה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
שמן לשימון תבנית השקעים
2 ביצים
2 כוסות (250 גרם) קמח כוסמין 70% מלא
1 כף (10 גרם) אבקת אפייה
4 קישואים או זוקיני מגוררים על החלק הגס של הפומפייה וסחוטים היטב
300 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם גבינת פטה חתוכה לקוביות בגודל 1 ס"מ
12 זיתים מגולענים וקצוצים
רבע כוס עלי פטרוזיליה קצוצים (או תערובת של שמיר, פטרוזיליה ובזיליקום)
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס
1 כוס גרעיני חמנייה לא קלויים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עם 12 שקעים.
2 טורפים ביצים בקערה גדולה.
3 מערבבים קמח עם אבקת אפייה ומוסיפים לקערה עם הביצים. מוסיפים קישואים, ריקוטה, גבינת פטה, פטרוזיליה, מלח ופלפל ומערבבים לבלילה אחידה.
4 יוצקים את התערובת לשקעים עד שלושת רבעי מגובהם ומפזרים גרעיני חמנייה.
5 אופים כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש עם פירורים לחים.
6 המאפינס יישמרו במקרר עד 3 ימים או בפריזר עד 3 חודשים.
המתכון מתוך הספר "לאכול טוב יותר" מאת אשת הקולינריה והשפית זהר לוסטיגר בשן. לרכישת הספר
גיוונים
* אפשר להשתמש בכל גבינה שאוהבים: גרוייר, מוצרלה, בולגרית או צפתית יתאימו כאן. אם משתמשים בגבינות מלוחות אפשר להפחית מכמות המלח במתכון.
* אפשר לשחק עם עשבי התיבול ולהחליף חלק מהפטרוזיליה בתימין טרי או בטרגון.