צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

סלט חצילים בטחינה כמו שסבתות מכינות

לא משנה אילו מנות מונחות על השולחן - סלט החצילים הזה ישמח להצטרף אליהן, ובעיקר אתם תשמחו שהוא הצטרף. חצילים שרופים שרופים, טחינה, קצת לימון, קצת שום, קצת שמן זית: מתכון ששוב מזכיר שפעם ידעו הכי טוב

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 29/08/22 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 159 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

4 חצילים מאורכים בגודל בינוני

חצי כוס טחינה גולמית

4 שיני שום, כתושות

4 כפות מיץ לימון

2-3 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

לקישוט:

מעט שמן זית

מעט פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-220 מעלות וקולים את החצילים עם הקליפה עד שצד אחד ממש שרוף. הופכים וחורכים את החצילים גם מהצד השני.

2 מוציאים את החצילים מהתנור ומצננים כמה דקות.

3 פותחים את החצילים ומוציאים את כל תוכנם למסננת. לא נורא אם נכנסות כמה חתיכות חרוכות - זה מוסיף טעם מעושן נהדר. מניחים לנוזלים העודפים לטפטף כחצי שעה.

4 מעבירים את בשר החציל לקרש חיתוך וקוצצים. 

5 מערבבים בקערה את בשר החציל עם שאר המרכיבים. מקשטים במעט שמן זית ופטרוזיליה קצוצה.

ים של מתכונים לראש השנה מחכה לכם ממש כאן

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

בתיאבון!