צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל
סלט חצילים בטחינה כמו שסבתות מכינות
לא משנה אילו מנות מונחות על השולחן - סלט החצילים הזה ישמח להצטרף אליהן, ובעיקר אתם תשמחו שהוא הצטרף. חצילים שרופים שרופים, טחינה, קצת לימון, קצת שום, קצת שמן זית: מתכון ששוב מזכיר שפעם ידעו הכי טוב
רותם ליברזון | mako אוכל
| פורסם 29/08/22
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
4 חצילים מאורכים בגודל בינוני
חצי כוס טחינה גולמית
4 שיני שום, כתושות
4 כפות מיץ לימון
2-3 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
לקישוט:
מעט שמן זית
מעט פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-220 מעלות וקולים את החצילים עם הקליפה עד שצד אחד ממש שרוף. הופכים וחורכים את החצילים גם מהצד השני.
2 מוציאים את החצילים מהתנור ומצננים כמה דקות.
3 פותחים את החצילים ומוציאים את כל תוכנם למסננת. לא נורא אם נכנסות כמה חתיכות חרוכות - זה מוסיף טעם מעושן נהדר. מניחים לנוזלים העודפים לטפטף כחצי שעה.
4 מעבירים את בשר החציל לקרש חיתוך וקוצצים.
5 מערבבים בקערה את בשר החציל עם שאר המרכיבים. מקשטים במעט שמן זית ופטרוזיליה קצוצה.
ים של מתכונים לראש השנה מחכה לכם ממש כאן
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
בתיאבון!