צילום׃ רותם ליברזון, אוכל טוב, mako

מרק קרופניק

כשמדברים על מרק שהוא ארוחה שלמה בקערה מהבילה מדברים על קרופניק: פטריות טריות ומיובשות (איזה סוג שאתם אוהבים), גריסים והמון המון ירקות. משביע, חם, טעים ומזין - מה עוד אפשר לרצות ממרק?

רותם ליברזון | אוכל טוב, mako | פורסם 24/01/22 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 130 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4-6 כפות שמן זית

3 שיני שום קלופות וקצוצות

תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות קטנות

סלסלת פטריות טריות, פרוסות (איזה סוג שאוהבים)

2 גזרים קצוצים לקוביות

שורש סלרי קצוץ לקוביות

שקית פטריות מיובשות מאיזה סוג שאוהבים (פורצ'יני למשל)

כוס גריסי פנינה (שטופים היטב)

1 ליטר מים חמים

חצי חבילת פטרוזיליה, קצוצה

אופן ההכנה:

1 משרים את הפטריות המיובשות בקערה עם 2 כוסות מים רותחים לרבע שעה לפחות

2 מחממים 3 כפות שמן זית בסיר ומטגנים את כל הירקות (פרט לפטריות והפטרוזיליה) כ7-10 דקות, עד שהם שקופים.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

מרק קרופניק (צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako)
מרק קרופניק|צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako

3 מוסיפים לסיר את הפטריות המיובשות ואת המים בהם הושרו.

4 מוסיפים גם את המים החמים, הגריסים ומתבלים. מבשלים עד להתרככות של הגריסים כ30-40 דקות. מוסיפים את הפטרוזיליה לסיר בסוף הבישול, סמוך להגשה.

5 במקביל, מטגנים עם שארית שמן הזית את פרוסות הפטריות הטריות במחבת עד להשחמה ומתבלים במעט מלח. להגשה: יוצקים את המרק לקערה ומניחים מעל כל קערה חופן פטריות צרובות. בתיאבון!

מרק קרופניק - מרק פטריות וגריסים (צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako)
מרק קרופניק - מרק פטריות וגריסים|צילום: רותם ליברזון, אוכל טוב, mako