מרק קרופניק
כשמדברים על מרק שהוא ארוחה שלמה בקערה מהבילה מדברים על קרופניק: פטריות טריות ומיובשות (איזה סוג שאתם אוהבים), גריסים והמון המון ירקות. משביע, חם, טעים ומזין - מה עוד אפשר לרצות ממרק?
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
4-6 כפות שמן זית
3 שיני שום קלופות וקצוצות
תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות קטנות
סלסלת פטריות טריות, פרוסות (איזה סוג שאוהבים)
2 גזרים קצוצים לקוביות
שורש סלרי קצוץ לקוביות
שקית פטריות מיובשות מאיזה סוג שאוהבים (פורצ'יני למשל)
כוס גריסי פנינה (שטופים היטב)
1 ליטר מים חמים
חצי חבילת פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
1 משרים את הפטריות המיובשות בקערה עם 2 כוסות מים רותחים לרבע שעה לפחות
2 מחממים 3 כפות שמן זית בסיר ומטגנים את כל הירקות (פרט לפטריות והפטרוזיליה) כ7-10 דקות, עד שהם שקופים.
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
3 מוסיפים לסיר את הפטריות המיובשות ואת המים בהם הושרו.
4 מוסיפים גם את המים החמים, הגריסים ומתבלים. מבשלים עד להתרככות של הגריסים כ30-40 דקות. מוסיפים את הפטרוזיליה לסיר בסוף הבישול, סמוך להגשה.
5 במקביל, מטגנים עם שארית שמן הזית את פרוסות הפטריות הטריות במחבת עד להשחמה ומתבלים במעט מלח. להגשה: יוצקים את המרק לקערה ומניחים מעל כל קערה חופן פטריות צרובות. בתיאבון!