צילום׃ קרן ארגמן, קרן מקלילה את המטבח

חצילים מטוגנים בתנור

חצילים מטוגנים הם בסיס להרבה מנות ושדרוג מטריף לכמעט כל סנדוויץ' בעולם. אבל מה עושים כשאין חשק לכל הטרחה והלכלוך שכרוכים בטיגון? זה קל: מנפצים מיתוסים ומאמצים את השיטה של קרן ארגמן

קרן ארגמן | קרן מקלילה את המטבח | פורסם 09/11/20 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 219 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 חצילים בינוניים (קלים ומבריקים)

ספריי שמן זית

תבנית תנור שטוחה, הכי גדולה שאפשר

נייר אפייה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-220 מעלות (על טורבו).

2 שוטפים ומייבשים את החצילים, ופורסים לטבעות בעובי 1 ס"מ בערך.

3 שוברים מיתוס: לא צריך להמליח את החצילים, לתת להם לנוח ולהגיר נוזלים, לשטוף ולייבש.

4 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומרססים בספריי שמן זית.

5 מסדרים את פרוסות החצילים (אפשר לצופף בכיף, זה לא עוגיות), ומרססים גם מלמעלה בספריי שמן זית. מכניסים למרכז התנור.

6 אחרי חצי שעה בערך (בכל תנור זה אחרת) בודקים את מצב ההשחמה. אם צריך – הופכים את הפרוסות שהשחימו בצד אחד אבל הצד השני שלהן עוד חיוור. אם צריך - מוציאים החוצה את המוכנים. אחרי 10 דקות נוספות בודקים שוב - שימו לב, זה יכול לקחת גם 50 דקות, תלוי בתנור ובכמות.

7 את החצילים המוכנים מסדרים במגש, ולא בקופסה, כדי שישמרו על פריכות. 

** הפרוסות ה"מטוגנות" ישמשו בסיס נהדר למגוון כריכים ויחזיקו מעמד שבוע בקופסה במקרר.

** אפשר להמליח את החצילים במלח דק לפני הצלייה, אבל אם הם מיועדים למגוון שימושים עדיף להשאיר אותם כמו שהם, ולהמליח בהמשך לפי הצורך.

** אפשר לחתוך את החצילים לקוביות, "לטגן" באותה דרך (זה ייקח פחות זמן, כי הקוביות קטנות מהפרוסות) ולהשתמש בהם כבסיס לתבשילים. 

>> לטיפים ומתכונים שיעשו לכם חיים קלים במטבח - הצטרפו לקרן מקלילה את המטבח

>> לרכישת ספרי המתכונים הדיגיטליים של קרן ארגמן