קארי עדשים וירקות בקלי קלות
נחת עליכם החורף ולא השריתם קטניות לחמין? שום בעיה - הסיר הפשוט הזה יארגן לכם בבית אווירה חורפית חמימה ונעימה, בשיא הקלילות והמהירות
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
1 כוס עדשים ירוקות, שטופות
3 כפות שמן
2 בצלים, קצוצים
2 שיני שום, קצוצות
1 פלפל אדום חריף, פרוס דק
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
1 כפית אבקת קארי הודי
1 כפית כורכום
1 פחית חלב קוקוס
1 פחית שימורי עגבניות
1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות
1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות
1 זוקיני או קישוא, חתוך גס
פרחים מחצי כרובית קטנה ו/או פלח כרוב
3 כוסות מים
מלח
פלפל שחור טחון טרי
חופן עלי כוסברה קצוצים
להגשה:
אורז בסמטי מוכן
אופן ההכנה:
1 מטגנים בצל, שום, פלפל חריף וג'ינג'ר בשמן עד שהם מזהיבים יפה. מוסיפים קארי וכורכום ומערבבים.
לבלוג של אורלי ונמרוד - סיר פלא
2 מוסיפים עדשים, חלב קוקוס, עגבניות משומרות, תפוחי אדמה, בטטה, זוקיני, כרובית ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים חצי שעה.
3 מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומוודאים שהעדשים ותפוחי האדמה רכים ושלא חסר תיבול. אם המרקם נוזלי מדי מבשלים עוד כמה דקות ללא כיסוי לאידוי, אם סמיך מדי - מוסיפים מעט מים.
4 מגישים ליד אורז עם כוסברה מעל.