צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

קארי עדשים וירקות בקלי קלות

נחת עליכם החורף ולא השריתם קטניות לחמין? שום בעיה - הסיר הפשוט הזה יארגן לכם בבית אווירה חורפית חמימה ונעימה, בשיא הקלילות והמהירות

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 26/11/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 72 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 כוס עדשים ירוקות, שטופות

3 כפות שמן

2 בצלים, קצוצים

2 שיני שום, קצוצות

1 פלפל אדום חריף, פרוס דק

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

1 כפית אבקת קארי הודי

1 כפית כורכום

1 פחית חלב קוקוס

1 פחית שימורי עגבניות

1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות

1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות

1 זוקיני או קישוא, חתוך גס

פרחים מחצי כרובית קטנה ו/או פלח כרוב

3 כוסות מים

מלח

פלפל שחור טחון טרי

חופן עלי כוסברה קצוצים

להגשה:

אורז בסמטי מוכן

אופן ההכנה:

1 מטגנים בצל, שום, פלפל חריף וג'ינג'ר בשמן עד שהם מזהיבים יפה. מוסיפים קארי וכורכום ומערבבים.

לבלוג של אורלי ונמרוד - סיר פלא

2 מוסיפים עדשים, חלב קוקוס, עגבניות משומרות, תפוחי אדמה, בטטה, זוקיני, כרובית  ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים חצי שעה.

3 מתבלים במלח ופלפל, טועמים ומוודאים שהעדשים ותפוחי האדמה רכים ושלא חסר תיבול. אם המרקם נוזלי מדי מבשלים עוד כמה דקות ללא כיסוי לאידוי, אם סמיך מדי - מוסיפים מעט מים.

4 מגישים ליד אורז עם כוסברה מעל.