צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

סלט במיה בלי ווג'ראס

אנחנו יודעים שבמיה היא ירק מפונק ולכן בדרך כלל נמנעים מלהתעסק איתה, אבל אז רותם ליברזון באה לנו עם המתכון הזה, שהוא קל ומהיר וטעים בטירוף והבמיה מתנהגת בו כמו טטלה - ולא יכולנו שלא לקפוץ ראש פנימה

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 25/07/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

חבילת במיה (רגילה או תאילנדית, בערך 2 כוסות)

מעט שמן זית

מלח

2 שיני שום, פרוסות או כתושות

כוס כוסברה (רק העלים)

חצי כוס שקדים פרוסים, קלויים קלות על מחבת

צ'ילי ירוק או אדום, פרוס דק

כוס בצל ירוק קצוץ דק

מיץ מליים אחד

אופן ההכנה:

1 שוטפים את הבמיה וקוצצים לפרוסות. 

2 מחממים מחבת ומוסיפים מעט שמן זית. מטגנים את פרוסות הבמיה כ-4 דקות, עד שהן מזהיבות. מוסיפים מלח ושום, מקפיצים עוד דקה ומצננים.

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

3 מערבבים בקערה עמוקה את תכולת המחבת יחד עם שאר המרכיבים. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים מיד.