פיתות שיבולת שועל משני מרכיבים
איך משיבולת שועל ומים מקבלים פיתה? אין לנו מושג, אבל הקסם הזה פשוט קורה! וזה כל כך טעים, מוצלח ומגניב שאתם פשוט חייבים לנסות גם. שמענו שאתם בבית, אז עכשיו זמן נהדר
יעל קצב | mako
| פורסם 17/06/25
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
ל-10 פיתות קטנות:
2 כוסות שיבולת שועל או קוואקר
3 כוסות מים
מלח
אופן ההכנה:
1 טוחנים בבלנדר שיבולת שועל, מים ומעט מלח לקבלת בלילה חלקה ללא גושים. אם הבלילה ממש נוזלית מחכים כמה רגעים, ושיבולת השועל תספוג אותה.
2 מלהיטים מחבת (בלי שמן). כשהמחבת חמה מאוד שופכים לתוכה חצי מצקת מהבלילה.
3 מנמיכים את הלהבה לעוצמה בינונית. כשנוצרות בועות כמו של פנקייק הופכים את הפיתה, וממשיכים להפוך כל כ-10 שניות למשך כ-5 דקות. אל תמהרו להוציא את הפיתה למרות שהיא תתנפח יפה, כי היא עלולה להיות נוזלית בפנים.
4 ממשיכים כך עם שאר הבלילה (אפשר להכין יותר מפיתה אחד בכל פעם).
5 פותחים את הפיתה בעזרת מספרים וממלאים במה שאוהבים.
לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב
או בטיקטוק המהמם שלה


בתיאבון!