צילום׃ דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

מחבת כרובית ונבטוטים מאולתרת ונפלאה

בגדול, אפשר לומר שספר הכרובית של עז תלם חילק את חיינו ללפני ואחרי. אם פעם הכרובית הייתה ירק חביב שבטוח טוב למשהו, רק לא ברור למה - עכשיו היא הכוכבת שלנו. והפעם: אלתור בריא וטעים בשיגעון שנכנס לפנתיאון

דנה בר-אל שוורץ | mako אוכל | פורסם 15/11/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 102 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

בצל גדול, חתוך לרצועות

מעט שמן, לטיגון

כרובית קטנה

שני שליש כפית כורכום

שליש פלפל שחור גרוס

רבע כפית כמון

מלח

3-4 שיני שום

2 קוביות בזיליקום קפוא (לא חובה)

חבילת נבטוטים

אופן ההכנה:

1 מטגנים את רצועות הבצל במחבת מלוהטת, ובינתיים קוצצים את הכרובית לפרחים קטנים. 

2 מוסיפים את הכרובית למחבת ומניחים לה להיצלות עם הבצל לפחות 20 דקות, ועדיף 30. מערבבים מדי פעם.

3 מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומעבירים את כל תכולת המחבת לקערה גדולה.

4 מחזירים את המחבת הריקה לאש ומוסיפים מעט שמן. 

5 מוסיפים את השום והבזיליקום ומוסיפים את הנבטוטים. מטגנים כ-10 דקות תוך ערבוב.

6 מחזירים את הכרובית למחבת, מערבבים ערבוב אחרון ומגישים.* המתכון בהשראת ספר הכרובית המצוין של עז תלם