צילום׃ נטע-חן ליבנה, mako אוכל

תבשיל כוסמת עם פטריות

או שאוהבים כוסמת, או שממש לא. קשה להיות חצויים לגביה, אבל אם איכשהו אתם עוד מזגזגים - הנה אחת הדרכים הכי הכי טעימות ומומלצות להכין כוסמת: עם פטריות מטוגנות ובצל

נטע-חן ליבנה | mako אוכל | פורסם 26/11/23 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהארבעים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-4 מנות:

כף שמן זית

בצל בינוני, קצוץ דק

3 שיני שום, קצוצות

סלסילה קטנה (240 גרם) של פטריות, קצוצות

כוס כוסמת, שטופה

כפית מלח

כוס ושלושת רבעי מים

אופן ההכנה:

>> ולפני כן, כאן המדריך המלא להכנת כוסמת

1 מחממים שמן זית בסיר גדול. מוסיפים את הבצל ומטגנים 2 דקות.

2 מוסיפים את השום, מערבבים ומוסיפים את הפטריות. מטגנים כ-5 דקות.

כוסמת - מצרכים לתבשיל פטריות (צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל)
כוסמת - מצרכים לתבשיל פטריות|צילום: נטע-חן ליבנה, mako אוכל

3 מוסיפים פנימה את הכוסמת והמלח, מערבבים ומשאירים על האש לעוד 2 דקות.

4 מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 10-15 דקות, או עד שהמים מתאדים.

7 מניחים מגבת או נייר סופג בחלק עליון של הסיר ומכסים.

8 נותנים לכוסמת לנוח בסיר עוד 5 דקות, ומגישים.