עוגיות שיבולת שועל ממכרות
הן מעולות ופריכות אבל גם סופר פשוטות להכנה, יש בהן אגוזים ושקדים, דבש וקמח מלא, והחלק הכי טוב: הקסם האמיתי שלהן מתרחש כשאנחנו יושבים ולא עושים שום דבר. רק נותנים להן זמן. ככה זה עם קסמים
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (45 מנות):
1 כוס שקדים לא קלויים ועם קליפה
חצי כוס פקאנים
חצי כוס אגוזי מלך
200 גרם חמאה
2 כוסות שיבולת שועל (קוואקר) עבה
1 כוס סוכר לבן
1 כוס קמח מלא
1 כפית מלח
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
1 כף גדושה דבש
כמה טיפות תמצית וניל
לשימון התבנית:
תרסיס שמן/מעט חמאה רכה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 בעזרת סכין גדולה קוצצים גס את השקדים והאגוזים.
3 מניחים את החמאה בקערה קטנה וממיסים במיקרוגל כדקה (או עד שהחמאה נמסה לחלוטין).
4 בקערה גדולה מערבבים את המצרכים היבשים: שיבולת שועל, סוכר, קמח, מלח ,סודה לשתייה והאגוזים והשקדים הקצוצים.
5 מוסיפים אל הקערה את החמאה המומסת, הדבש ותמצית הווניל, ומערבבים לעיסה אחידה.
6 מעבירים את העיסה לתבנית אפייה עם נייר אפייה משומן ומשטחים בתבנית.
7 מכניסים לתנור למשך 20 דקות.
8 מוציאים מהתנור ובעזרת סכין חדה חותכים לריבועים של 5*5 ס"מ.
9 משאירים את העוגיות בתבנית ומחזירים את התבנית לתנור (הכבוי) למשך שעה - שעה וחצי.
10 אחרי שהעוגיות התקררו מחלצים אותן מהתבנית בעדינות ומעבירים לקופסת פלסטיק סגורה.
* אם נשארו פירורים תשמרו אותם - זה מעולה עם יוגורט!
לעוד סרטונים של מתכונים קלים שאשכרה אפשר להכין בבית חפשו את BERKO MADE בפייסבוק או באינסטגרם
בתאבון