צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

סלט סלק

הוא יפהפה, הוא מזין, הוא מתקתק וכולם, פשוט כולם מתים עליו. היום נלמד איך מביאים את האיכויות של הסלט האהוב מכולם - סלט הסלק - אל המקסימום, וממש לא נעבוד קשה בשביל זה

אורלי פלאי-ברונשטיין | mako אוכל | פורסם 13/07/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 506 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

הסלט הכי ססגוני והכי טעים שיש. קל להכנה ומלא נוכחות על השולחן.

הכי חשוב: הסלק. כאן מדובר על סלק מבושל, למרות שאפשר להכין גם סלט סלק טרי. אני אוהבת להכין את הסלט מסלק אפוי – כי הטעם שלו מתעצם ומצטמצם באפייה, ואילו בבישול הוא סופג נוזלים. עצלנים וממהרים יכולים לקנות סלק בוואקום, אבל לטעמי הוא פחות מומלץ.

חיתוך: הסלק המרוכך יספוג היטב את טעמי הרוטב רק אם יהיה קצוץ לפיסות קטנות. נתחים גדולים ישמרו על טעמם הטבעי.

חמצמצות: הסלק מתקתק והוא חייב חמצמצות לאיזון והעמקת הטעם. לא משנה אם תוסיפו לימון סחוט טרי או ליים, חומץ (מכל סוג שהוא), תמרינדי או שילוב ביניהם – הכל טוב. כדי לתת לטעמים להיטמע מומלץ להשהות את הסלק רבע שעה לפחות לפני ההגשה. קליפת לימון מגוררת מומלץ להוסיף רק סמוך להגשה.

בושם ערוגות: עשבי תיבול - במקרה זה כוסברה, טרגון או נענע - מחמיאים מאוד לכל הירקות, וגם לסלק. גם אותם כדאי להוסיף סמוך להגשה.

בצל ירוק או סגול, יעניקו עוד ממד של טעם.

קראנץ': אפשר להוסיף לסלט שקדים, אגוזים או פיצוחים בשלב ההגשה.

גבינות, יוגורט או שמנת הולמים יפה את הסלט. לא משנה אם כמצע לסלט או מעליו.

מרכיבים (6 מנות):

3 סלקים

2 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1 כפית תמרינדי (או כפית נוספת של מיץ לימון)

מלח

2 כפות כוסברה או נענע קצוצה

2 כפות טרגון קצוץ (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

>> לכל המתכונים הכי טובים שלנו

2 עוטפים את הסלקים בנייר כסף ואופים שעה או עד שהם רכים ממש.

3 מקלפים וחותכים לקוביות קטנות. לחלופין אפשר לרסק על פומפייה גסה.

4 מערבבים את הסלק עם שמן זית, לימון ותמרינדי. מתבלים במלח ומניחים לסלק לספוג את הטעמים לפחות חצי שעה.

>> לבלוג של אורלי - סיר פלא

5 סמוך להגשה מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים.