צילום׃ צילום ביתי

סלט כרוב צלוי ועדשים

יש מצב שהטרנד של סלטים מכרוב שנצלה בתנור הוא הטעים ביותר של הרגע, ואחרי ששדרגנו אותו עם עדשים שחורות ועגבניות אנחנו מרגישים שלגמרי עלינו פה על משהו. וחוץ מזה, כל כך כיף להכניס משהו בריא לגוף העייף הזה

דנה בר-אל שוורץ | mako | פורסם 23/06/25 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

כרוב הוא מהדברים שאנחנו קודם קונים ורק אז חושבים מה לעשות איתם. מתכונים טובים עם כרוב לא חסר, וגם אם אין השראה - תמיד טעים לקצוץ כרוב ולתבל אותו בשמן, לימון ומלח. 

 

ברכישת הכרוב האחרונה שלנו חשבנו בכל זאת להכין משהו אחר, ושוטטנו ברשת לקבלת רעיונות. עד מהרה קפץ עלינו טרנד של סלט כרוב צלוי, בכל מיני צורות וגרסאות שהמשותף להן הוא צלייה של כרוב קצוץ - לא פרוס ל"סטייק" - ואז ערבוב שלו עם רוטב.

 

על הטרנד הזה התבססנו, וכדי להפוך את המנה לכזו שהיא גם מרעננת וגם משביעה - הוספנו לו עדשים שחורות ועגבניות שרי. את כל זה ערבבנו עם רוטב ויניגרט - והתוצאה הייתה כל כך מושלמת שהיינו חייבים להביא אותה בפניכם.

מרכיבים (6 מנות):

כרוב לבן קטן

תרסיס שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

כוס עדשים שחורות

10-20 עגבניות שרי

לרוטב ויניגרט:

שליש כוס חומץ בלסמי

שני שליש כוס שמן זית עדין או שמן פשוט

1 כפית חרדל דיז'ון גרגירים

1 שן שום כתושה (לא חובה)

1 כף סוכר או דבש או מייפל או סילאן

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 קוצצים את הכרוב ומפזרים בתבנית מרופדת נייר אפייה בשכבה אחת. מתיזים שמן זית, מתבלים ומערבבים בידיים.

כרוב צלוי. עונג בפני עצמו (צילום: צילום ביתי)
כרוב צלוי. עונג בפני עצמו|צילום: צילום ביתי

3 צולים את הכרוב כחצי שעה, עד שהוא מזהיב יפה. כדאי לערבב מדי פעם, כי אף תנור לא מחמם באופן לגמרי אחיד. 

4 בזמן שהכרוב בתנור מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים רותחים (לפחות 3 כוסות של מים, ועדיף יותר). כשהעדשים מתחילות להתרכך אבל עדיין לא הופכות עיסתיות (עניין של כ-20 דקות) מורידים מהאש ומסננים.

5 קוצצים את עגבניות השרי.

6 מכינים את הוויניגרט (את הרוטב המושלם הזה לקחנו מהמתכון הזה לסלט ירוק): מערבבים את כל המרכיבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

7 מערבבים את הכרוב הצלוי, העדשים המבושלות והעגבניות הקצוצות עם כמות רוטב לטעמכם (הכמות שבמתכון גדולה יותר ממה שצריך לסלט).

8 מגישים בטמפרטורת החדר.

סלט כרוב צלוי ועדשים, נשאר רק לערבב (צילום: צילום ביתי)
סלט כרוב צלוי ועדשים, נשאר רק לערבב|צילום: צילום ביתי

הערות:

** האם אפשר להשתמש בכרוב סגול? לא ניסינו אבל אנחנו בטוחים שזה טעים באותה המידה.

** האם אפשר להחליף את העדשים השחורות בעדשים ירוקות או כתומות? בעדשים ירוקות כן, אבל סביר שהן יותר יימעכו והסלט יהיה פחות אסתטי. עדשים כתומות פחות מתאימות פה.

** חייבים להכין ויניגרט? לא, אפשר לתבל במלח, פלפל, לימון ושמן זית לפי העין. יהיה טעים. 

** חייבים עגבניות שרי? לא, אפשר להחליף אותן בשתיים-שלוש עגבניות רגילות, קצוצות.

** כמה זמן הסלט נשמר? 2-3 ימים במקרר. אם לא מוסיפים את עגבניות השרי עד ההגשה יחזיק גם 4 ימים.