צילום׃ ענת אלישע, mako אוכל

קינואה עם ירקות צלויים

את הקינואה מבשלים בסיר (כמו פסטה, הכי פשוט), את הבצל והדלורית צולים בתנור, ואז מחברים הכל יחד עם קצת טחינה, סילאן ועשבים קצוצים. שתי מנות גדולות, בריאות ומשביעות, 10 דקות עבודה

ענת אלישע | mako אוכל | פורסם 13/06/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 100 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקינואה:

כוס קינואה

4 כוסות מים

כפית מלח

לירקות:

3 בצלים קטנים, קלופים וחתוכים לרבעים

חצי דלורית, קלופה וחתוכה לרבעים

4 כפות שמן זית

כפית מלח ים אטלנטי

2 כפות טחינה גולמית

2 כפות סילאן 100% טבעי

2 כפות ירק קצוץ (כוסברה, פטרוזיליה, נענע, איזה שאוהבים)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.

2 מסדרים את הבצלים והדלורית על תבנית מרופדת נייר אפייה. מתבלים בשמן זית ומלח וצולים עד הזהבה (כ-40 דקות).

3 בינתיים מכינים את הקינואה: מביאים לרתיחה את המים עם המלח בסיר בינוני. מוסיפים את הקינואה ומבשלים כ-20 דקות. מסננים ומעבירים לקערת הגשה שטוחה יחסית.

4 מסדרים את הירקות הצלויים על הקינואה.

5 מזליפים טחינה גולמית וסילאן ומפזרים את הירק הקצוץ.

6 מוסיפים מעט מלח ים אטלנטי ומגישים.

לבלוג של ענת אלישע

ולאינסטגרם שלה

** המתכון מספיק לשני סועדים כמנה עיקרית ול-4 כתוספת.

** בארוחה חלבית אפשר להגיש עם גבינה בולגרית או פטה.