צילום׃ מיכל רביבו, תאנים צלויות ועדשים כתומות

כדורי בשר ובטטה אפויים על בורגול

מתים על ארוחות בסיר אחד, ואפילו יותר מזה על ארוחות בתבנית אחת, בשיטת השגר ושכח. אולי החלק של ה"שכח" יהיה קצת מורכב, כי הניחוחות שימלאו את הבית יטריפו אתכם, אבל טיפה סבלנות וזה הכל אצלכם בבטן

כרמית אלקיים | תאנים צלויות ועדשים כתומות | פורסם 24/07/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 47 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לכדורי הבשר:

1 בטטה מקולפת וחתוכה לקוביות

מים לפי הצורך

500 גרם בשר בקר

2 שיני שום מקולפות וכתושות

שליש כוס פטרוזיליה קצוצה

1 בצל קטן קצוץ

מלח

פלפל שחור גרוס

לבורגול:

2 כוסות בורגול גס

מים לפי הצורך

1 כוס עלי מנגולד, החלק הירוק בלבד, חתוכים לרצועות

3 שיני שום כתושות

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

רבע כוס מיץ לימון

3 כפות שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

* לתבנית הגשה, מלבנית או עגולה, עדיף מפיירקס או מחרס

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מכינים את כדורי הבשר: מבשלים את קוביות הבטטה בסיר קטן עם מים עד לכיסוי במשך כ-10 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים ומצננים, מועכים למחית. מעבירים את מחית הבטטה לקערה עם שאר המרכיבים של כדורי הבשר. לשים היטב ומניחים במשך 30 דקות במקרר.

3 מכינים את הבורגול: שמים את הבורגול בקערה ויוצקים עליו מים רותחים עד לכיסוי. משהים במשך 10 דקות עד שהבורגול רך והמים נספגו. אם נותרו מים בקערה, מסננים את הנוזלים העודפים. מחזירים את הבורגול המסונן לקערה ומוסיפים את עלי המנגולד, השום, הפטרוזיליה, מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל. מערבבים וטועמים.

4 מרכיבים את המנה: מעבירים את הבורגול והמנגולד לתבנית האפייה ומשטחים. אין צורך בנייר אפייה. יוצרים בידיים רטובות קציצות מעיסת הבשר בגודל של כדורי פלאפל ומניחים בתבנית על הבורגול. אפשר להכניס אותן ממש לתוך הבורגול.

5 מכסים בנייר כסף ואופים במשך 40-35 דקות עד שהקציצות מוכנות.

גיוונים:

- בורגול אפשר להחליף בפריקי

- מנגולד אפשר להחליף בתרד

- בטטה אפשר להחליף ב-150 גרם דלעת

- בשר בקר טחון אפשר להחליף בעוף טחון (עדיף פרגיות ולא חזה)

המתכון מתוך הספר "תאנים צלויות ועדשים כתומות - אוכל שעושה שינוי", כרמית אלקיים, הוצאת לאנצ'בוקס.