כרוב סגול צלוי

במתכון הזה, של רותי רוסו, יש רק מרכיב אחד (אם לא סופרים את המלח והשמן), והיופי זה שהוא לא צריך יותר מזה. מה שהוא כן צריך זה 4 שעות בתנור, אבל בשביל זה אלוהים ברא את סופי השבוע

רותי רוסו | מבשלים עם קשת - רותי רוסו | פורסם 04/10/18 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 138 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כרוב קטן סגול, ללא עלים חיצוניים

4 כפות שמן זית

1 כפית מלח גס או אטלנטי (אפשר גם טיפה יותר)

1 כפית פלפל שחור גרוס

תוספות אפשריות: עלי דפנה, פרוסות לימון, שיני שום ישראלי, כף סילאן, רצועה או שתיים של פלפל חריף, ענף של מרווה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום הכי גבוה.

2 מניחים את הכרוב על בסיסו וחורצים בו כוכב בסכין גדולה וחדה, כמעט עד הגזע. זולפים באיטיות שמן זית כך שיחלחל פנימה. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים תוספות, אם רוצים.

3 מהדקים את כל צלעות הכרוב יחד ואורזים ביריעה גדולה של נייר אפייה. עוטפים בשתי שכבות של נייר אלומיניום ושולחים לתנור ל-4 שעות. מגישים לוהט.