צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל
סלט ברוקולי ברוטב חמאת בוטנים
הנה משהו שלא חשבתם לעשות עם ברוקולי - לבשל אותו ממש ממש מעט, רק עד שהוא נעשה ירוק בוהק, ולצוות לרוטב קרמי של חמאת בוטנים, סויה, ג'ינג'ר ולימון. נסו, רק אל תשכחו לחזור לספר
רותם ליברזון | mako אוכל
| פורסם 14/02/22
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 ראשי ברוקולי מפורקים לפרחים
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
בצל לבן או סגול, פרוס דק
מעט צ'ילי טרי ירוק, פרוס דק
שומשום לבן, לקישוט
לרוטב חמאת בוטנים:
2 כפות גדושות חמאת בוטנים
מיץ מלימון אחד
חצי כפית צ'ילי גרוס יבש
2 כפות רוטב סויה
2 ס"מ ג’ינג’ר מגורר
2 כפות שמן זית
כפית שמן שומשום
אופן ההכנה:
1 חולטים את הברוקולי במים רותחים 2 דקות, רק עד שהוא מקבל צבע ירוק זרחני. מסננים.
2 מערבבים את פרחי הברוקולי עם הבצלים והצ'ילי.
>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון
3 מערבבים היטב את כל מרכבי הרוטב ומזלפים מעל בנדיבות. מקשטים בשומשום ומגישים.