צילום׃ פאני דוד, mako אוכל

פאי שוקולד טחינה ופקאן

קינוח מטריף ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב וטבעוני, שהוא בריא באופן שערורייתי וטעים באופן שערורייתי לא פחות. מה נאמר, ככה נראית (ונטעמת) הברקה

פאני דוד | mako אוכל | פורסם 28/07/21 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 111 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתחתית:

220 גרם תמרים מגולענים (בערך 10-12 תמרים)

135 גרם פקאן טבעי (כוס ורבע)

רבע כפית מלח

שליש כוס קקאו

למילוי:

שלושת רבעי כוס טחינה גולמית

שני שליש כוס מייפל טבעי

שני שליש כוס שמן קוקוס

2 כפיות תמצית וניל

חצי כוס סוכר קוקוס (אפשר להמיר בסוכר רגיל, ולהוסיף אם רוצים 2-3 כפות קוקוס טחון)

200 גרם שוקולד מריר

שלושת רבעי כוס פקאנים קצוצים

עוד כ-40 חצאי פקאן, לפיזור מלמעלה

אופן ההכנה:

1 התחתית: מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון ומשטחים על תבנית פאי. מעבירים למקרר עד שהמילוי מוכן.

2 המילוי: מערבבים את כל החומרים מלבד השוקולד והפקאנים.

3 ממיסים את השוקולד במיקרו, מוסיפים אותו ואת הפקאן לתערובת ומערבבים.

4 שופכים את התערובת על התחתית, מקשטים בפקאנים שלמים ומעבירים למקרר עד להתייצבות (לפחות שעתיים במקרר).

בואו לעקוב אחרי פאני באינסטגרם

פאי שוקולד טחינה ופקאן שלם (צילום: פאני דוד, mako אוכל)
בשלמותו|צילום: פאני דוד, mako אוכל

** אם אין תבנית פאי אפשר להכין בתבנית מלבנית, ואז לחתוך לקוביות קטנות.