פאי שוקולד טחינה ופקאן
קינוח מטריף ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב וטבעוני, שהוא בריא באופן שערורייתי וטעים באופן שערורייתי לא פחות. מה נאמר, ככה נראית (ונטעמת) הברקה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לתחתית:
220 גרם תמרים מגולענים (בערך 10-12 תמרים)
135 גרם פקאן טבעי (כוס ורבע)
רבע כפית מלח
שליש כוס קקאו
למילוי:
שלושת רבעי כוס טחינה גולמית
שני שליש כוס מייפל טבעי
שני שליש כוס שמן קוקוס
2 כפיות תמצית וניל
חצי כוס סוכר קוקוס (אפשר להמיר בסוכר רגיל, ולהוסיף אם רוצים 2-3 כפות קוקוס טחון)
200 גרם שוקולד מריר
שלושת רבעי כוס פקאנים קצוצים
עוד כ-40 חצאי פקאן, לפיזור מלמעלה
אופן ההכנה:
1 התחתית: מעבדים את כל המרכיבים במעבד מזון ומשטחים על תבנית פאי. מעבירים למקרר עד שהמילוי מוכן.
2 המילוי: מערבבים את כל החומרים מלבד השוקולד והפקאנים.
3 ממיסים את השוקולד במיקרו, מוסיפים אותו ואת הפקאן לתערובת ומערבבים.
4 שופכים את התערובת על התחתית, מקשטים בפקאנים שלמים ומעבירים למקרר עד להתייצבות (לפחות שעתיים במקרר).
בואו לעקוב אחרי פאני באינסטגרם
** אם אין תבנית פאי אפשר להכין בתבנית מלבנית, ואז לחתוך לקוביות קטנות.