צילום׃ אבישג פארי

איך מכינים קרקרים ביתיים פשוט מושלמים?

הקרקרים האלה הם אחד היצורים הכי בריאים בטבע - עם גרעיני חמנייה ודלעת, צ'יה, פשתן, שומשום, אפילו טחינה יש שם! - אז איך זה שהם כל כך כל כך טעימים וממכרים? לא ברור, אבל עם העובדות אי אפשר להתווכח

אבישג פארי | mako | פורסם 11/08/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

שלושת רבעי כוס גרעיני חמנייה

שלושת רבעי כוס זרעי פשתן

שליש כוס זרעי צ׳יה

שליש כוס גרעיני דלעת

שליש כוס שומשום

חצי כוס קורנפלור

רבע כוס שמן זית

כפית מלח

כוס וחצי מים רותחים

2 כפות טחינה

2 כפות סירופ מייפל

אופן ההכנה:

1 מכניסים את כל המרכיבים לפי הסדר לקערה ומערבבים עד שאין גושים של קורנפלור. הבלילה יוצאת מאוד דלילה, זה בסדר. מניחים בצד ל-10-15 דקות, עד שקצת מסמיך.

2 פורשים נייר אפייה על משטח העבודה ושופכים עליו חצי מכמות הבלילה. מכסים בנייר אפייה נוסף ומשטחים את התערובת בידיים (ראו בסרטון). עוברים על הכל כמה פעמים, עד שאי אפשר לשטח יותר (לא נורא אם התערובת בורחת קצת החוצה מניירות האפייה) - זה חשוב כדי שהקרקר יצא אחיד ודק וייאפה בצורה אחידה.

3. מקלפים את נייר האפייה העליון ומעבירים את הנייר התחתון עם התערובת שעליו לתבנית תנור שטוחה. חוזרים על אותן פעולות עם המחצית השנייה של הבלילה.

4 מחממים תנור ל-150 מעלות על מצב מאוורר (טורבו).

5 אופים את שתי התבניות יחד במשך כ-40 דקות, ומוציאים לצינון. שוברים לקרקרים ושומרים בקופסה או בצנצנת אטומה.

עוד המון מתכונים שווים מחכים לכם באינסטגרם של אבישג פארי

ויש לה גם אתר

** לפי מתכון של @lirongreen 

** אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח עדשים.

** אחרי הצינון גיליתם שהקרקרים לא מספיק פריכים? אפשר לחמם תנור שוב ולהחזיר אותם לעוד כמה דקות.